ZAKOPLJI ČASOVNO KAPSULO

Kaj ne bi bilo zanimivo, da bi nekoč izkopal časovno kapsulo, kjer bi izvedel več o življenju ljudi, ki so živeli desetletja nazaj? Časovno kapsulo oz. škatlo lahko izdelaš tudi ti. Vse kar potrebuješ je lesena škatla ali večji steklen kozarec, ki dobro tesni. Vanj lahko shraniš najrazličnejše stvari, za katere se ti zdi, da bodo čez leta še bolj zanimive. Namig, kaj se lahko skriva v tvoji časovni kapsuli:

Npr. pismo, kjer opišeš svoje življenje in družino, ne pozabi omeniti najljubše igre, igrače, prijateljev in opisati kraj, kjer živiš. Lahko priložiš tudi recept tvoje najljubše jedi. In dodaš kak kovanec ali predmet, ki ti je všeč.

 

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...