PTIČKI IZ JOGURTOVEGA LONČKA IN TULCA

Za izdelavo ptičkov potrebujete čiste jogurtove lončke, tulce od toaletnega papirja, nekaj časopisnega papirja, lepilo, škarje ter tempera barve. Za dekoracijo pa še oči in nekaj barvastih pereščkov.

Časopis natrgaj na majhne koščke. Za zunanjo stran ptička uporabi tiste kose, ki nimajo slik in so potiskani le z besedilom. Potrebuješ tudi lepilo za papir (lahko ga narediš tudi sam iz moke in vode). Z lepilom in čopičem premaži koščke papirja, ki jih naneseš na lonček. Na ta način premaži ves lonček. Papir se bo čvrsto prilimal na podlago.

Prilepljeni košček časopisa dobro pogladimo, da se na podlago prilepijo vsi robovi. Iz kartona izrežemo kljun, rep in nogo. Tudi to moramo oblepiti s časopisnim papirjem.

Za lepljenje repa, kljuna in nog na telo uporabimo vroče lepilo, da so deli čvrsto prilepljeni. Na jogurtov lonček tako prilepimo kljun in rep. Stopali prilepimo na tulec, da nastane nogica. Počakamo nekaj minutk, da se lepilo strdi in ohladi. Na vrh tulca nanesemo lepilo in nanj postavimo jogurtov lonček. Vse dele pobarvamo z različnimi tempera ali akrilnimi barvami.

Barva se bo hitro posušila, nato pa ptičkem prilepimo še gibljive oči in peresa.

Čiv čiv!

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...