DREVO KOT KNJIŽNA POLICA V OTROŠKI SOBI

Kako narediti zanimivo knjižno polico v otroški sobici, ki popelje otroke v pravljični svet domišljije? Z nekaj malo truda lahko preprosto preselite del narave kar v vaše stanovanje.

Drevo, ki je na našem vrtu oviral rast sosednjih treh dreves in smo že lep čas razmišljati, kam z njim, smo uporabili za knjižno polico v otroški sobici naše 3 letnice.

Odstranili smo mu drobne vejice ter pustili le nekaj večjih osnovnih vej. Lubje smo dobro oprali z visokotlačnim čistilcem, da smo mu odstarnili mah ter drevo nekaj dni pustili, da se dobro osuši.

Z otroki smo narezali pisane listke, ki smo jih uporabili kot liste na drevesu (pravi bi namreč odpadli). Za ta del okrasitve lahko za pomoč poprosite tudi otroke, ki bodo z veseljem sodelovali pri ureditvi svojega drevesa. Izrez listov iz barvnih kartonov (debelejši papir dobite v Tediju) je preprosta, a pomembna naloga za otroke;)

Za knjižne police na vejah uporabite poličke, ki jih v Ikeji uporabljajo za začimbe in so zelo poceni. Le te bo potrebno z vijaki pričvrstiti na steno, da bodo zdržali težo vseh knjigic, ki se bodo znašle na bralnem drevesu. In tudi postavitev knjig je prav simpatična, s simpatičnimi platnicami se postavljajo pred vami in kar vabijo, da jih zvečer preberete:)

Ker je našo malo ponoči strah, smo kupili ptičjo valilnico in vanjo skrili lučke, ki se samodejno prižgejo, ko se zvečeri. Lahko uporabite tudi lučke za na novoletno smrečico na baterije in jih prižgete zvečer sami. Tako ptičjo hišico spremenite v nočno lučko.

Drevo lahko sezonsko tudi spreminjate, npr. pozimi iz njega lahko visijo snežinke, spomladi ga okrasite s cvetovi iz prtičkov itd...

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...