USTVARI VAZO IZ VEJ

Potrebuješ kozarec ali lonček prazne konzerve, vejice enake debeline, selotejp oz. lepilni trak, lepilo iz pištole ter dva okrasna trakca. Lahko uporabiš tudi suho cvetje za okrasitev. Na lepilni trak eno zraven druge namesti vejice, jih med seboj na posamičnih mestih zlepi in nekaj vročega lepila nanesi na konzervo. Pod že zložene palice namesti okrasni trakec. Tako boš potem lažje zavezal vse paličice skupaj. Na kozarec prilepi vejice z lepilom in njihovo postavitev očvrsti s štrikcem, tako zgoraj kot spodaj. Lepilni trak lahko kasneje, ko imaš vejice privezane na kozarec, tudi odstraniš. Ta ti je služil le za pomoč, da se paličice med postavitvijo niso podrle.

Vazica je lahko lepo darilo, ki ga lahko podariš mamici ali babici.

 

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...