Bloško jezero

Bloško jezero

Bloško jezero je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih izletniških točk! Priljubljena točka za kolesarje, sprehajalce in pohodnike. Pozimi, ko njegova gladina zamrzne, privablja navdušene drsalce. V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce.

Cerkniško jezero 113  

Cerkniško jezero

Cerkniško jezero

Fenomen presihajočega Cerkniškega jezera je po svetu zaslovel kot kraj, kjer lahko na istem mestu pasejo živino, orjejo njive ter lovijo ribe in se vozijo s čolni. Ko je jezero polno, predstavlja največjo jezersko površino v Sloveniji, nato pa presahne in razkrije svoje ekstenzivne kmetijske površine. Skozi letne čase kaže popolnoma različne obraze.

 

Grad Snežnik

Grad Snežnik

Grad Snežnik je prečudovit ohranjen spomenik, kamor se lahko zapeljemo na ogled tudi v slabem vremenu. Otrokom bo gotovo zanimivo videti, kako so včasih živeli knezi, o katerih drugače slišijo samo v pravljicah.

 

Jezero Klivnik-Tominje pri Ilirski Bistrici

Jezero Klivnik-Tominje pri Ilirski Bistrici

Ko smo prvič videli fotografije jezera Klivnik, smo šli takoj na lov za informacijo, kje v Sloveniji se to prelepo jezero nahaja. In po pravici vam povemo, da prav nič ne razočara, ko ga obiskovalec prvič obišče. Priporočamo ga za lep družinski izlet.

 

Menišija-naravoslovna učna pot

Menišija-naravoslovna učna pot

Sprehodite se po zanimivi učni poti Menišija, kjer otroci prek informativnih tabel lahko spoznajo naravo in kulturno dediščino Notranjskega regijskega parka. Slikovita narava vabi na lep družinski sprehod!

 

Notranjski muzej Postojna

Notranjski muzej Postojna

So tudi vaši malčki z navdušenjem (in smehom, velikoooo smeha) gledali serijo filmov Ledena doba? Mogoče raje Noč v muzeju?:) V Notranjskem muzeju bodo videli okostja številnih ledenodobnih živali. No tudi mi smo navdušenci nad skrivnostno preteklostjo in zato smo z zanimanjem obiskali Notransjki muzej Postojna. Priporočamo!

Park vojaške zgodovine- Pivka

Park vojaške zgodovine- Pivka

Park vojaške zgodovine Pivka je resnično zelo lepo urejen muzej in navduši tako moško kot žensko populacijo;) Gre za hitro razvijajoč se center, ki s svojo pestro zbirko eksponatov, obiskovalcem nudi zanimiv vpogled predvsem v nacionalno zgodovino.

 

Petelinje jezero-Pivka 697

Petelinje jezero-Pivka

Petelinje jezero-Pivka

Petelinjsko jezero je presihajoče jezero v Pivški kotlini, nahaja se severovzhodno od Slovenske vasi v smeri proti vasi Trnje oz. cerkvi sv. Trojice.

 

Pomjan 361

Pomjan

Pomjan

Pomjan je najvišje ležeča vas Šavrinskega gričevja (342 m). Ime naj bi dobila po nasadih jabolk (pomi), ki so nekoč prekrivali okolico zdajšnje vasi.            

Slap Kotel

Slap Kotel

Slap Kotel je splošno neznan, pot do tja ni nič označena, vendar je pogled nanj neverjeten. Predvsem, če pridete na obisk po kakšnem močnejšem deževju zna glasno šumeti čez svoje pobočje.