Dom na Travni Gori

Dom na Travni Gori

Toliko je hribov in še več hribčkov, ki nas vabijo, da se povzpnemo na njih in občudujemo razglede, ki se nam od tam ponujajo. Sprehod iz Nove Štifte do Doma na Travni gori je nedeljsko sproščujoč in ga zmorejo tudi naši najmlajši.

Grad Fridrihštajn-Kočevje 745  

Grad Fridrihštajn-Kočevje

Grad Fridrihštajn-Kočevje

Na strmi skalni kopi na gori Stojni sredi kočevskih gozdov stojijo razvaline gradu Fridrihštajn (Friedrichstein), ki ga je po letu 1422 sezidal celjski grof Friderik in se v njem naselil z Veroniko Deseniško.

Hudičev turn-Soteska in Baza 20-Kočevski Rog

Hudičev turn-Soteska in Baza 20-Kočevski Rog

Predstavljamo vam zanimiv in izredno poučen družinski izlet. Oglejte si Hudičev turn v Soteski in Bazo 20 v Kočevskem Rogu ter z otroki raziskujte zgodovino Slovenije.

 

 

Izvir reke Krupe

Izvir reke Krupe

Izlet do enega izmed najlepših izvirov v Sloveniji je definitivno vreden obiska, saj vas bo presenetila mogočna skala izpod katere na plano pogleda reka Krupa.

 

Klevevž-naravni topli vrelec

Klevevž-naravni topli vrelec

Med najbolj zanimive družinske izlete prav gotovo sodi naslednji predlagan izlet. Naravni topli vrelec Klevevž, za katerega ste morda že slišali, sicer pa ga morate čim prej obiskati! Nahaja se na Dolenjskem, pri vasi Grič.

Krašnji vrh

Krašnji vrh

Bela Krajina skriva veliko neodkritih biserov za zunanje obiskovalce. Super je, če poznate koga od „lokalcev“, saj vam znajo te konce predstaviti v nepopisno lepi luči, zraven pa vas še odpeljejo do kraja, ki ga boste na računalniku našli šele po kar nekaj klikih.

 

Mirna- trim steza Trimmigo

Mirna- trim steza Trimmigo

Mirna je majhno mesto s kar nekaj zanimivimi točkami. Predvsem grad, ki trenutno žal propada, je veličasten in ga domačini kličejo kar speča princesa.

 

 

Mitrej in ribniki Prilozje

Mitrej in ribniki Prilozje

Bela Krajina ne razočara, tudi če tam preživite več kot le en dan, je neusahljiv vir resnično izjemnih izletov. Raznolikost pokrajine, zgodovinski spomeniki in ohranjanje tradicije vas bodo sigurno navdušili, tako kot nas.

Novo mesto 718

Novo mesto

Novo mesto

Mestna občina Novo mesto pokriva območje, ki ima bogato zgodovino in tradicijo. Ljudje so območje Dolenjske poseljevali že pred dva tisoč leti, naselje na okljuku reke Krke pa uradno obstaja od leta 1365.

 

Orlova pot-Kočevska Reka 783

Orlova pot-Kočevska Reka

Orlova pot-Kočevska Reka

Gnezdo para orlov belorepcev v Kočevski Reki je bilo odkrito v 80. letih prejšnjega stoletja, le nekaj let po izgradnji jezu, za katerim je nastalo Reško jezero.

 

Otonova pustolovščina-Krajinski park Lahinja

Otonova pustolovščina-Krajinski park Lahinja

Raziskujte Belo krajino skupaj z najmlajšimi družinskimi člani! Ta prelepi košček Slovenije vam ponuja čudovite izlete v naravi. Podajte se na družinsko pustolovščino ob sprehodu skozi krajinski park Lahinja, kjer boste z reševanjem znamenitih ugank Otona Župančiča, odkrivali skrivnosti kulturne in naravne dediščine.

Pleterska pot

Pleterska pot

Pleterska pot nas popelje okrog edine še delujoče kartuzije pri nas, ki se nahaja v občini Šentjernej. Skrivnosten in skrit očem, kljubuje zobu časa in ustvarja posebno atmosfero.

Rudniško jezero-Kočevje 763

Rudniško jezero-Kočevje

Rudniško jezero-Kočevje

Kočevsko jezero sodi med najčistejša jezera v Sloveniji in predstavlja pravo sprostitev za telo in duha. Nastanek umetnega jezera sega v leta od 1973 do 1978. Na dnu kotline dnevnega kopa kočevskega rudnika rjavega premoga sta bili prvotno dve večji luži.

Slap Nežca-Tišenpolj 772  

Slap Nežca-Tišenpolj

Slap Nežca-Tišenpolj

Slap Nežica se nahaja na ovinku ob glavni cesti, ki vodi iz Kočevja proti mejnemu prehodu Petrina. Avto lahko parkiramo na urejenem parkirišču ob cesti. Slap Nežica imenujejo tudi Tišenpoljski slap, po bližnjem naselju Tišenpolj.

Stari grad Otočec

Stari grad Otočec

Verjetno vsi poznamo čudovito kuliso Otočca, mogoče celo iz kakšne poroke. Vendar ta izlet govori o manj znanem, pa vendar občudovanja vrednem sosedu, starem gradu. Super sprehod, ki ga lahko podaljšate tudi z vzponom na Trško goro.

 

Učna pot Divji potok

Učna pot Divji potok

Predstavljamo vam skriti biser med izleti, tako so namreč poimenovali tudi Divji potok, ob katerem poteka večina krožne poti. Narava stalno ustvarja različne manjše slapove in oblikuje tolmunčke, kar je resnično prečudovito.