Bukovniško jezero-Občina Dobrovnik

Bukovniško jezero-Občina Dobrovnik

Najbolj prepoznavna turistična točka naselja Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine.

 

 

Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija

Ste vedeli, da je na območju vasi Grad pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na Slovenskem. Njegov krater je imel premer približno 1 kilometer in Doživljajski park Vulkanija se nahaja na delu tega kraterja. Zanimiv družinski izlet!

Expano- Murska Sobota

Expano- Murska Sobota

Vstopite v izjemno arhitekturno stvaritev, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Pridite po aktivna doživetja.

Gajševsko jezero- Ljutomer

Gajševsko jezero- Ljutomer

Zanimiv in sproščujoč sprehod okrog jezera po lepo urejeni potki.

Grad Grad 121  

Grad Grad

Grad Grad

Grad Grad  stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem in bi naj imel 365 sob. V gradu so ogromne kleti in ječe. Okoli gradu se razteza park, zgrajen v angleškem stilu.

Hodoško jezero 127

Hodoško jezero

Hodoško jezero

Hodoško jezero se nahaja severno od naselja Hodoš, v severovzhodnem Goričkem blizu meje z Madžarsko. Akumulacijsko jezero je bilo narejeno na Dolenskem potoku in ga imenujejo tudi Dolensko jezero. Hodoš spada v Krajinski park Goričko in zaradi tega ima Hodoško jezero posebno vlogo, saj je znano kot habitat vidre.

Jeruzalem-Ljutomer

Jeruzalem-Ljutomer

Sprostite se na prelepem družinskem sprehodu med brajdami slovenskega Jeruzalema. Zgodovina Jeruzalema sega daleč nazaj. Tu so se prvi ustavili že Rimljani, ki so v te kraje prinesli vinsko trto, kasneje so prišli križarji in romarji, ki so se vračali s pohodov v Sveto deželo.

Ledavsko jezero 212

Ledavsko jezero

Ledavsko jezero

Ledava je na Gorickem ojezerjena v veliko umetno akumulacijsko Ledavsko jezero. Leži ob razloženem naselju Krašci v jugovzhodnem delu Gorickega. 

 

Ljutomerski ribniki

Ljutomerski ribniki

Zanimiv in sproščujoč sprehod za celo družino. Tudi naša najmlajša leto in pol stara družinska članica-racačica je lepo počasi prehodila skoraj celo pot. Prelepa okolica, mir in čarobnost vode, vas bodo prepričali, da se sem še vrnete.

Otok ljubezni ob Muri

Otok ljubezni ob Muri

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

 

 

Petanjski vrelec-Radenci

Petanjski vrelec-Radenci

Obiskali smo Prekmurje prav zaradi te znamenitosti. Čeprav nas je pot že večkrat zanesla v te prečudovite kraje Slovenije, pa očitno Prekmurci to znamenitost vseeno rajši skrivajo zase. In prav nič jim ne zamerimo. No, pohodnik jo pravgotovo obišče, če se odpravi na kakšno od znamenitih poti Kraj Mure, je pa dostop direktno do vrelca slabše označen in zato malo bolj skrit Gorenjskim turistom;)

Sončna pot-Panonska vas 323

Sončna pot-Panonska vas

Sončna pot-Panonska vas

Apartmajske nastanitve v Turističnem naselju Panonska vas v Tešanovcih, so odlična lokacija za kakovostno prenočitev sredi narave in odlična izhodiščna točka za vse izlete po okolici.