Bloško jezero 5051

Bloško jezero

Regija Primorsko-notranjska
Izhodišče urejeno parkirišče
Dolžina poti 1 km
Trajanje poti 1 h
Najprimernejši čas za obisk poleti, pozimi, zgodaj jeseni, spomladi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

 

Bloško jezero je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih izletniških točk! Priljubljena točka za kolesarje, sprehajalce in pohodnike. Pozimi, ko njegova gladina zamrzne, privablja navdušene drsalce. V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce. 

Razposajeni otroci pa ob njem radi preživijo poletne počitnice ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru. Ob obali je urejeno otroško igrišče in tudi ribiči tu najdejo svoj košček raja. Jezero je umetnega izvora, nastalo je z zajezitvijo potoka; okoli leta 1970 so to naredili prizadevni turistični delavci.

Na začetku prejšnega desetletja pa je občina Bloke pristopila k celoviti ureditvi jezera in njegove okolice ter ureditvi prometne in okoljske infrastrukture. Z Blok boste odnesli domov dušo, napolnjeno z norimi doživetji, ki jih boste okusili ob Bloškem jezeru in njegovi okolici.

Da ne boste preveč iskali podajamo še informacijo o dostopu: Bloška planota leži na skrajnem robu Notranjske med Cerkniškim poljem ter Loško in Ribniško dolino. Bloke so dostopne z več smeri: s primorske avtoceste A1 izhod Unec, preko Cerknice in Bloške Police; iz Velikih Lašč čez Lužarjev breg ter iz Ribniške doline čez Boncar.

Zanimivosti

Velika turistična atrakcija pa je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke.

V njem si turisti napasejo oči ob neverjetnih lesenih skulpturah, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija. Vsi objekti v parku so zgrajeni samo iz lesa in v njem kroži neverjetna energija domačnosti, dva gozdna moža pred vhodom pa vam iz srca izrekata dobrodošlico.

Zemljevid

Naloži GPX

Bloško jezero
Koordinate izhodišča 45,786182
14,514844

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Brunarica ob Bloškem jezeru

ima okoli 300 sedišč, od tega jih je 100 pod nadstreškom. V času kopalne sezone se lahko ohladite s točenimi sladoledi, prazni pa ne bodo ostali niti vaši želodčki, saj ponujajo jote in še novost-bloške burgerje, ki nasitijo tudi medvede:) Nudijo tudi možnost najema prostora za piknike ali za organizirane skupine.

Za otroke je v okolici ogromno lesenih igral, kar je vse še dodaten plus. Aha, nudijo vam tudi košare za piknike, ki jih pri njih prevzamete- malce romantike nikoli ne škodi, kajne?

Brunarica je odprta poleti ali ob predhodni najavi.

Vita, Olja in Juna priporočajo

Poleti je Bloško jezero vsekakor kraj, ki ga morate obiskati. In seveda kopalke ter brisača so obvezna oprema v vaši torbi!!! Aja, pa še rokavčki, pa plavutke, pa maska, pa...en močen ati, da vse to nese:)