BUSY BOARD ZA MALČKE

Busy board oz. tabla za zaposlitev naših malčkov je lahko prav iznajdliva domislica za vse starše. Vašega mulčka bo zaposlila vsaj za nekaj dragocenih minutk.

No, tudi vas bo zaposlila za nekaj minut ali uric, ko se boste lotili izdelovanja table, vendar bo vaš trud pravgotovo poplačan.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju novih predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Za izdelavo potrebujete leseno tanko ploščo, ki jo lahko varno pritrdite ali obesite na steno. Lesena plošča mora biti gladka in lepo obdelana, da med raziskovanjem ne dobi slučajno trske v svoje spretne prstke.

Potrebujete super lepilo za materiale kot so les, blago, plastika ali pa uporabite vroče lepilo. Predmete lahko tudi privijačite na leseno tablo z vijaki.

In kaj vse lahko uporabite na tabli? Čevelj, vezalke, zvonec za kolo, zadrgo, ogledalo, obešala, karabin za plezanje, telefonsko slušalko, stikalo, kalkulator itd...

In psssst:) Nikomur ne bomo povedali, da smo se pri ustvarjanju busy boarda zabavali tudi starši;)

 

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...