USTVARITE DOMAČE GLEDALIŠČE

Ustvarite gledališče, kjer bodo vaši mulčki izražali svojo domišljijo. Vsak dan nova premiera:)

Za izdelavo boste potrebovali šivalni stroj, nit in blago.

Potrebujete blago treh vrst (barv) iz bombaža. In sicer 2x pol metra pisanega( črtastega, rožastega, pikčastega), ki ga boste uporabili za streho in zavese

in 1x 1 m enobarvnega za glavno kuliso. Lahko tudi reciklirate blago, ki ga ne potrebujete več (npr. stara rjuha, majica, oddeja).

V enobarvno blago smo zarezali odprtino za okno. Zarobite. Blago za zavese razdelite na dva dela in zarobite. Nabrane zavese zašijte nad odprtino v glavni kulisi. Zašijte prostor za palico, ki bo vašo kuliso držala med vrati. Pod njo zašijte nabrano blago, ki ustvari strehico nad gledališčem.

Domače mini gledališče lahko umestite kar med vrata, za držalo pa lahko uporabite npr. kar palico za dvig iz domačega fitnesa.

Gledališče lahko dodatno okrasite po vaših željah. Pod odprtinico lahko zašijete še 4 trikotnike, kamor lahko vstavite list A4 formata, kjer otroci napovejo PREDSTAVO DNEVA.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...