USTVARI CVETNO OBEŠANKO IZ LEDU

Če želiš imeti cvetno obešanko iz ledu pozimi, jo moraš izdelati že poleti, ko imaš na travniku, polju ter v gozdu dovolj zanimivih rastlin, ki jih lahko uporabiš za izdelavo ledenih okraskov. Potrebuješ različno cvetje ter liste in vejice. Uporabiš lahko tudi kak manjši storž. V modelčke za muffine nalij vodo ter v vsak modelček potopi nekaj rastlin. Dodaj še trakec, ki bo služil kot obešanka. Zamrzni in nato po nekaj urah s pomočjo tople vode (na hitro poliješ čez modelčke) vzemi obešanke iz modelčkov. Le te lahko za pol leta shraniš v zmrzovalniku v vrečki. Ko pride zima in veseli december pa jih le obesi zunaj in z njimi okrasi zunanjo smrečico na vašem vrtu.

Še namig! Na ta način lahko izdelaš tudi adventni venček! Kot model lahko uporabiš posodo oz. model za potico ali kolač, ki ima v sredini luknjo.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...