BARVE POLETJA

Kako diši poletje? Po morju, gozdu in žitnih poljih. Se strinjate? Shranimo poletje še za turobne jesenske in zimske dni.

Klase žita lahko z nekaj ustvarjalne žilice enostavno spremenite v večne pisane šopke, ki lahko okrasijo in popestrijo otroško sobico ali kuhinjsko mizo.

Pri tem malem ustvarjalnem navdihu lahko sodelujejo tudi naši najmlajši in pri tem spoznavajo tudi barve ter razvijajo ročne spretnosti. Vse kar potrebujete je: klasje pšenice ali vejice sivke ter nekaj barvnih prejic ali tanke volne.

Stebla rastlinic ovijajte z barvnimi prejicami ali volno, na koncu pa pustite manjšo zanko, da lahko pisani šopek obesite tudi na steno.

Naj bo poletje barvito in igrivo!

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...