PISANI ŠOPEK IZ RAZNOBARVNIH COFKOV

Spustimo v otroško sobico pomlad! Naredimo šopek za na mizo, ki lahko igrivo popestri prav vsak prostor.

V gozdu naberite veje, z mladimi poganjki ali pa uporabite kar veje, ki vam ostanejo pri obrezovanju drevja. V trgovini za ustvarjanje lahko kupite majhne raznobarvne cofke, ki jih lahko tud mlajši otroci kar sami nalepijo na veje. Šopku lahko dodate tudi razne druge okraske, npr. v času velike noči lahko obesite na vejice še okrašena jajčka.

Šopek je zelo obstojen, tudi več tednov, saj se listki na vejicah počasi odpirajo. Kasneje lahko ovenete zelene listke tudi odstranite in gole vajice z barvastimi cofki bodo še vedno zanimive.

Še namig: V času božiča lahko veje brez listov okrasite le z rdečimi in belimi cofki in tako ustvarite praznično dekoracijo.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...