METULJEVA KRILA IZ CVETJA ZA MALE PRINCESKE

Če imate malčico, potem prav gotovo poznate različne faze preobrazb v pravljična bitja ali živali. En teden mucek, drugi teden kužek, tretji teden metuljček.

Prav zabavno jih je opazovati, kako se malčki polni domišljije spremenijo v različna bitja. Skupaj z otroki lahko ustvarite zanimiva pisana metuljeva krila, ki bodo požela ogromen val navdušenja pri vašem podmladku.

Izdelava je nadvse enostavna, če sledite našim navodilom in namigom.

Potrebujete: brezbarvno enostransko samolepilno folijo (za zavijanje zvezkov), elastiko, eno ozko dilico, 2 vijaka ali žeblja ter pisano posušeno sprešano cvetje ali liste.

V gozdu ali na travniku naberite rastlinice in jih vsaj 14 dni sušite oz. prešajte (rastline lahko položite med dva lista in obtežite s knjigami. Na brezbarvni samolepilni foliji narišite model za eno stran metuljevih kril, ter enako prerišete še 1x (naredite za levo ter nato obrnete in še za desno stran metuljevih kril).

Potrebujete 2x2 izreza kril iz folije ( za levo in desno stran). Odstranite zaščitni papir na foliji, otroci naj nanjo položijo cvetje po izbiri, ter prekrijete z drugo brezbarvno folijo. Enako naredite z drugo stranjo. Zlepite jih skupaj na sredini in obtežite.

Tako dobite kar velika metuljeva krila, katerim pa, če želite, da so bolj čvrsta med tekanjem, pritrdite ožjo deščico na mesto, kjer se bodo krila dotikala hrbta. Na desko pritrdite elastiko.

Še namig: V folijo naredite nekaj luknjic, da rastlinice ujete med plastično folijo v krilih ne bodo zgnile (če slučajno niso dovolj suhe).

Juhu, naj se vrtna zabava pisanih metuljev prične!

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...