USTVARI MOŽIČKA Z BUJNO TRAVNATO PRIČESKO

Potrebuješ najlonsko nogavico, žaganje, nekaj travnih semen, 2 gumbka za oči in enega za nos, nit oz. sukanec, podstavek oz. lonček, ki bo služil kot stojalo za možička, rdeč gumbek za usta ali rdečo vrvico ter lepilo. V nogavico najprej streseš semena, nanje pa tri pesti žaganja, zaviješ nogavico in zavežeš s sukancem. Narediš še ušesa in na obrazek zašiješ gumbke za oči, nos in usta. Ko glavo zmočiš postavi možička na svetlobo, najbolje kar na okensko polico in počakaj nekaj dni, da trava vzklije in možic dobi bujno pričesko. Ko travica raste, lahko s škarjami oblikuješ različne pričeske.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...