MOBILE ZA NAD DOJENČKOVO POSTELJICO

Nad dojenčkovo posteljico obesite mobile iz raznobarvnih figuric, zanimivih oblik, ki dojenčka spodbujajo, da se zanima za svet okoli sebe. Prve tri mesece dojenčki večinoma samo spijo, nato pa se hitro začno zavedati, da jih obdaja zelo zanimiv svet. Spodbudite jih k opazovanju in raziskovanju ter jim nad posteljico obesite mobile, ki ga izdelate kar sami. Mamica ga lahko pripravi že v mesecu pred porodom.

Pri izdelavi pustite domišljiji prosto pot, mi vam predlagamo enostaven mobile iz brezove ali leskove veje, na katerega lahko obesite letnemu času primerno dekoracijo. Za poletje 3-D metuljčke, za zimo npr. snežinke iz vate. Vejo sušite nekaj dni in iz nje odstranite vse liste. Metuljčke izdelate iz barvastega kartona, izrežete enostavno obliko metulja (ali kake druge živali) in dva kartončka enake oblike in različne barve kartona z nitko povežete skupaj na sredini. Če uporabite dva kartončka morata biti povezana na sredini zaradi težišča, da, ko ju obesite metuljček lepo lebdi na sredini.

V sobo, čez okno spustimo še malo vetra in metulji zaplapolajo s krili!

Še namig: Če imate nekoliko več časa, se lahko lotite tudi izdelave figuric iz papirja oz. origamija in jih obesite na suho vejo.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...