Z LISTI OKRASI STEKLEN SVEČNIK

Navadni kozarec za vlaganje lahko s pomočjo listov in peki papirja ter nekaj lepila spremeniš v eleganten zanimiv svečnik. V gozdu naberi liste različnih velikosti in oblik. Izreži pravokotnik iz peki papirja, ki ustreza višini in obsegu kozarca ter nanj nalepi liste.Ti se lahko med seboj tudi prekrivajo.  Najbolj drži sicer lepilo, ki ga nanašamo s pištolo. Manjšim otrokom naj pri delu pomagajo starši, da se ne opečejo. Liste tako enega za drugim nalimamo na kozarec. Kozarcu iz žice naredimo tudi držalo, v kozarcu pa zvečer prižgemo svečko. In ko se večeri...se lahko v družbi prijateljev z lučkami odpravimo na večerni sprehod.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...