SENZORIČNA TABLA ZA DOJENČKE

Naj vaš dojenček ali malček odkriva različne materiale in z dotiki spoznava svet okoli sebe.

Senzorično tablo lahko starši ustvarite kar sami, izdelava pa je povsem preprosta. Na tršo podlago (lesena ploskev, trši karton, plastična plata) prilepite različne materiale. Sami smo senzorično tablo ustavarili iz koškov usnja, vilede, različnega kartona, riža, blaga...itd. Ko se malček že postavlja na noge, lahko uporabite tudi leseno gajbico, jo obrnete z dnom na vrh ter na vrhu pričvrstite različne materiale. Ob strani lahko pričvrtite tudi različne predmete, npr. zdrgo ali trakce, tako bo senzorična tabla še bolj zanimiva.

Dotik je izredno pomembno čutilo. Mamin dotik je najpomembnejši na svetu. In preko dotika spoznavamo svet okoli sebe. Dotik je čut bližine, zaupnosti, sprejemanja in ljubezni ter blagodejno vpliva na naše psihofizično počutje.

Dojenčki in malčki z dotiki z malimi prstki raziskujejo svet in dobivajo informacije o okolju, ki jih obdaja. Presenečeni boste, kako se bodo ob senzorični tabli zabavali (no vi pa tudi-pri izdelavi;)

Vaš malček se bo ob raziskovanju zamotil kar nekaj časa in se pri tem tudi kaj naučil. Po potrebi materiale dodajate, jim spreminjajte lego in vaša igrača za raziskovanje bo ostala zanimiva kar nekaj časa.

V naravi vsakega malčka je, da njegovi mali možgančki kar hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju novih stvari in tabla, na katero boste pričvrstili različne uporabne predmete, ga bodo spodbujale k odkrivanju predmetov in ga naučile marsikaj novega.

Poglej več ...

Podatke o rastlini si je najlažje zapomniti, če jih zapišete. Sestavite herbarij iz rastlin, ki jih najdete na izletih.

Poglej več ...

Otroci prav radi v naravi pobirajo različne predmete. Liste, storže, kamenčke, vejice, ki jih naberete na izletu lahko kasneje uporabite in iz njih doma ustvarite kolaž.

Poglej več ...