UNIKATEN NAKIT, KOT JE UNIKATNA ONA SAMA

Zapestnica, ki je ne snameš dol, dokler ne razpade. Vam je znano, a;)? Nosiš jo ves čas, ker je tako Kul in ti pomeni veliko. Ker nosi sporočilo. Nakit z dušo, za vse nas romantike, ki rade pozitivne misli nosimo ves čas s seboj. Nas je najbolj navdušila prav družinska zapestnica z motivom družine. Zapestnica, ki nas opominja, da je dan lep prav zaradi naših najbližjih. Ekipo Družinskih izletov je seveda zanimalo, kdo se skriva za znamko zapestnic B-Reflection in kdo je ta zanimiva ženska, ki ustvarja vse te prelepe kose nakita. Spoznajte umetnico Bojano Petek, ki nam bo v tem intervjuju zaupala malo več o sebi, svojem delu, ki jo navdihuje in svojem prostem času z družino.

1. Živjo Bojana, si danes že ustvarila kaj lepega?:)

Glede na to da je že pozna popoldanska ura je moj odgovor JA. Nekaj naročil sem že izdelala, moram pa priznati, da se najbolj veselim tistega dela dneva, ko so "kljukice"na TO DO listi obkljukane in se lahko lotim prostega ustvarjanja.

2. Si že od nekdaj vedela kam te bo vodila pot in da bo ta povezana z modo in nakitom?

Ah kje, če bi me poznala kot otroka bi odgovor vedela :) Kot majhna Bojana sem imela večino časa kratke lasje in vzdevek "Bojc"..Je pa res, da sem vedno imela na sebi nakit, ki če sedaj pogledam nazaj je nakit tisti, ki me je pripeljal do tukaj. Da sem vzljubila/vzbudila žensko energijo v sebi. Od malega oz. odkar pomnim, pa sem rada ustvarjala unikatne izdelke.

3. Od kje ideja za ime B-Reflection in kakšna filozofija te vodi skozi ustvarjanje?

Ideja za ime se mi je porodila ob gledanju morske gladine in odseva na njej. Pomislila sem na Reflection in vedela, da to želim. Kajti izdelke izdelujem sama in so odsev mene, zato spredaj B, kot Bojana. Oziroma interpretacijo prepuščam kar bralcu...Lahko tudi Be Reflection. Ko izdelek izdelam, je odsev mene, ko izdelek dobi lastnico je odsev nje same. O filozofiji težko govorim na kratko:) Morda le rečem, da se trudim poslušati moj notranji glas/intuicijo. In se trudim izbirati materijale prijazne nam in okolju.

4. S katerim produktom si začela in kateri je tvoj najbolj prepoznaven kos?

Moj prvi produkt je bila zapestnica in kmalu za njo verižica, ki jo najdete pod imenom Be Yourself. Sama rada rečem, da se v njej prepletajo niti ljubezni, igrivosti in elegance. Verižico sem kasneje nadgradila v šal pod imenom Be Unique in, če moram izpostaviti izdelek pod katerim sem najbolj prepoznavna sta to zagotovo ta dva izdelka in pa seveda ročna ura, ki se noro lepo prilagodi zapestju in z svojo unikatnostjo prav gotovo ni le "merilnik časa" na vašem zapestju. 

5. Kje si naši sledilci lahko pogledajo tvoj nabor izdelkov?

Moj nabor izdelkov si lahko ogledate na družabnih omrežjih kot sta instagram in fb. V kolikor vam je moj način dela všeč, pa vas vabim na mojo spletno stran.
Tukaj boste našli izdelke, ki so na voljo. Trudim se, da jih na dnevni bazi dodajam, vendar ker sem malo podjetje (beri sama), mi včasih ne uspe. Zato vedno lepo vabljeni, da me kontaktirate in povprašate.

6. Si tudi mama, kajne? Ti je materinstvo dalo kakšen navdih ali pa drugačen zagon, ki si ga lahko uporabila v svojem ustvarjanju?

Ja tudi sama sem mama in vsekakor je bilo rojstvo Lenarta prelomna točka. Takrat bi lahko rekla, da sem srcu dovolila, da premaga razum in stopila na samostojno pot. Sinu sem želela in se še vedno trudim pokazati, da je vredno slediti svojemu srcu, kajti če delaš nekaj s srcem, boš gotovo v tem dober in delo te bo osrečevalo. Ali ni to ves "point"?

7. Kam se kot družina največkrat odpravite na izlet? Imate svojega najljubšega in bi ga delili z nami?

Kot družina se zelo radi odpravimo v naravo, največkrat so to okoliški gozdovi. Ena ljubših destinacij pa je zagotovo Slap Kosca v Višnji Gori.

8. Trenutno ko ni veliko možnosti za potovanja zunaj države, me zanima ali ste v Sloveniji odkrili kakšen kotiček, ki vas je še posebej navdušil?

Kotiček v Sloveniji, ki nas je še posebaj navdušil je Klevež pri Šmarjeških toplicah. Tja se odpravimo v vseh letnih časih in vedno z brisačo in kopalkam :) 

Hvala Bojana za tvoj čas, mi pa ti želimo še veliko uspehov na tvoji poti.

Kot veste Družinski izleti radi sledimo zanimivim pustolovcem, avanturistom po duši in srcu, ki nas s svojo energijo prepričajo, da so CARjiii in prav taka simpatična punca je tudi Urška Ahac, športnica, da ji ni para. Wauuu. Kapo dol.

Poglej več ...

Unikaten nakit pod imenom B-Reflection, ki ga ustvarja umetnica Bojana Petek, nas je povsem navdušil. Zato smo Bojano malo zaslišali, da nam pove več o sebi, svojem delu in navdihu, ki jo spremlja pri izdelavi teh čudovitih izdelkov.

Poglej več ...

Zapisi z gora, beležka, ki je nujna v nahrbtniku vseh ljubiteljev gora. Intervju S Sandro Pohole, ki je ustvarila ta čudovit dnevnik, kamor si lahko zapišete vtise in doživetja.

Poglej več ...

Zakaj se splača zapustiti varnost doma in iti malo naokrog. Pa četudi težkih nog naokrog. Jure Marolt se strinja, da znajo biti z mulčki izleti res prava pustolovščina;)

Poglej več ...

A poznate tiste vrste ljudi, ki gredo na 2000ka že za zajtrk? Respect. Od ideje do izvedbe smo spremljali Dejana Strojana, sicer navdušenca nad našimi vršaci, ki je prehodil slavno pohodniško pot- JULIANA TRAIL.

Poglej več ...

Z znano fotografinjo Tamaro Bizjak o pristnih trenutkih, ki nam s fotografijo ostanejo za vedno. Tamara je družinska in poročna fotografinja, ptica selivka, ki jo ljubezen nosi med Evropo in Južno Ameriko. Nam je izdala kar nekaj zanimivih stvari o sebi, svojem delu ter namigih za dobre družinske fotografije.

Poglej več ...

Otroška nosilka predstavlja za starše predvsem svobodo pri gibanju. Aktivni starši, ki so vajeni hoditi na izlete, se ukvarjati s športom in radi zahajajo v hribe, bodo lahko tako svojega otroka vzeli povsod s seboj, ta pa bo nad nošenjem v otroški nosilki navdušeno odkrival svet skupaj s starši.

Poglej več ...

Nekaj samo za Vas mamice! Vodena meditacija za umiritev misli ter sprostitev telesa in duha. Le katera lahko sledi vsej tej otroški HIPER energiji, ne, da bi kdaj pa kdaj potrebovala kakšen trenutek le ZASE;)?

Poglej več ...

Perejo plenice? Čudaki! Ali so v resnici JUNAKI? Na vsakem od nas je odgovornost, da začne sam pri sebi bolj skrbeti za okolje. Najprej doma. V družini. Družinski kompas o MISIJI: Ekologija!

Poglej več ...

Družinski izleti v hribe z našimi najmlajšimi predstavljajo najlepša doživetja v našem življenju. A velja upoštevati pravilo: VARNO V GORE! Intervju z gorskim reševalcem Žanom Karničarjem.

Poglej več ...

Ste navdušen pohodnik in obožujete hribe? Vaše najmlajše pa je težko prepričati, da se vam pridružijo na pohodih? Podajamo vam nekaj praktičnih nasvetov, kako lahko tudi vaši mulčki postanejo pravi mali navdušenci nad hribi.

Poglej več ...

Potovanje z dojenčkom z letalom predstavlja skoraj za vsako mamo vsaj rahel stres. Ampak, nič ni nemogoče in z dobro organizacijo ter nekaj namigi je lahko vaše potovanje prava potovalna dogodivščina.

Poglej več ...

Gozdne učilnice in poučevanja na prostem nam nudijo dovolj prostora za akademska znanja, razvoj socialnih veščin, izkušnje, sodelovanje in osebno predanost delu, radovednost, domišljijo in spontane individualne iniciative.

Poglej več ...

V redu je, če starši otrokom dovolimo izraziti njihove želje. Spodbujajmo jih, da se jih čim bolj zavedajo in pustimo, da nam o njih odprto govorijo.

Poglej več ...

Kako? Ja težko, kakopak;) Ravno zato, so nam lahko v veliko pomoč kartice, ki s sličicami prikazujejo dnevna rutinska opravila. S karticami bo učenje naših malčkov precej lažje.

Poglej več ...