INTERVJU S POPOTNIŠKO BLOGERKO LARA.TRAVELING

Kako potuje ena najslavnejših popotniških blogerk Lara, ki nas z zapisi iz svojih pustolovskih potovanj razveseljuje na blogu Lara.traveling? Družinski izleti smo pač firbčni;) in nas je zanimalo prav vse; kdo sploh je ta simpatična popotnica, kaj najraje počne in kakšni so njeni načrti za potovanja v prihodnje. Preberite si zanimiv intervju...

Živjo, bi se mogoče kar sama predstavila našim sledilcem in bralcem- kdo je Lara za profilom Lara.traveling?

Moje ime je Lara in v svojem prostem času zelo rada potujem. Moja primarna služba je v šoli, kjer delam kot učiteljica in jo zelo rada opravljam. Res pa je, da vedno komaj čakam počitnice, saj lahko takrat pobegnem v neznane kraje in raziskujem svet. Poleg potovanj so moja velik strast tudi tuji jeziki. Študirala sem španščino in se poleg naučila še malo italijanščine in portugalščine, z veseljem pa bi se naučila še kakšnega jezika. Znanje tujih jezikov mi vedno prav pride tudi na potovanjih. Poleg potovanj in jezikov zelo rada tudi pišem. Pa ne pesmi, ampak moj blog. Dogajalo se je, da so me ljudje spremljali na enem od družbenih omrežij in me spraševali najrazličnejše stvari, povezane s potovanji. Tako sem prišla na idejo, da bi začela pisati svoj blog, kjer bi opisala lastne izkušnje, organizacijo potovanja in stroške ter fotografije s potovanj. Blog sem začela pisati 2018 na eni izmed platform. Vsak dan je bilo več ogledov, ljudje so mi pisali, da se jim zdi vsebina super in naj kar nadaljujem in počasi sem začela dodajati več in več vsebin. Trenutno tako teče že tretje leto nastajanja bloga, ki pa dobiva nove razsežnosti, saj zaradi Corona situacija trenutno nastajajo predvsem objave, vezano na našo lepo Slovenijo.

Od kdaj si vedela, da bi rada raziskovala svet- so te za potovanja navdušili že starši?

Strast do potovanj sta mi verjetno vcepila moja starša, ki tudi rada potujeta in odkrivata širni svet. Na nekaj destinacij smo odpotovali skupaj z družino, vendar je bilo to v preteklih časih malo težje, tako finančno kot izvedbeno. Odkrivali smo predvsem Italijo, Hrvaško, Francijo, Avstrijo in Nemčijo, prvič pa sem se z letalom odpravila pri 15. letih v Tunizijo na Djerbo, pa leto kasneje v Grčijo in na Kubo in tako naprej. Od takrat sem redno na letalih, največkrat sem se usedla na letalo leta 2017, ko sem letela 20x v enem letu. Sama službeno ne potujem in so to zgolj potovanja v lastni režiji na počitniške destinacije.

Kam bi te odnesla pot, če bi imela neomejena sredstva in čas?:)

Če bi imela neomejena denarna sredstva in čas, bi se najraje podala na pot okrog sveta. Plan imam že napisan in sem ga tudi javno delila na mojem blogu. Izračunala sem tudi že približen strošek in čas potovanja. Zaenkrat se stvari ne odvijajo v to smer, da bi bilo to izvedljivo in sem tudi sama čisto zadovoljna, da lahko potujem vsake 2 meseca v času počitnic. Če bi morala izbrati samo eno destinacijo, ki je trenutno sanjska in sanjam o njem bi bila to Tanzanija z Zanzibarjem. Rada bi se odpravila na tisti čisto divji safari in uživala na sanjskih plažah.

Tvojih 5 naj stvari, ki so povezani s potovanji?

Mojih 5 naj naj stvari, ki sem jih doživela na potovanjih: obiskala sem najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifo, najceneje spala v Krakowu za 6 € na noč in najdražje v Obertauernu za 300€/noč, največje razočaranje na potovanju so bile plaže na Baliju, najlepše plaže pa na Tajskem in Šri Lanki, za najcenejšo letalsko karto sem plačala 9,99€ iz Trsta do Rima, za najdražjo pa do Balija 590€, največkrat od vseh popularnih destinacij pa sem obiskala Benetke.

Katere 3 stvari bi vzela na samotni otok?

Če bi se slučajno kdaj znašla na samotnem otoku (kar resnično upam, da se ne bom ?, saj sem družboholik in po drugi strani ne tako zelo velik avanturist, da bi uživala na samotnem otoku) bi s seboj vzela mojega fanta, mobitel, da bi lahko fotografirala in mogoče še koga poklicala in pa hrano/vodo.

Kateri konec Slovenije te je do sedaj najbolj navdušil?

Na mojem seznamu najljubših slovenskih krajev in izletov se najde Kranjska Gora, Triglavski narodni park, Maribor s Pohorjem ter Velika Planina in se tja večkrat zapeljem, saj se nikoli ne naveličam. Sem pa ravno ta vikend odkrivala Prekmurje, ki me je prav prijetno presenetilo in bi se rada še vrnila tja za več dni, da bi lahko še malo kolesarila po urejenih kolesarskih poteh. Precej nepoznana mi je tudi Bela Krajina, kamor mislim, da se bom odpravila naslednji sončni vikend.

Si med karanteno v tem „korona“ obdobju odkrila kaj zanimivega v svoji občini in kam bi recimo na izlet peljala prijatelje z majhnimi otroci?

Slovenija ponuja kar precej lepih kotičkov, ki nista samo Bled in Piran. Med karanteno sem večkrat odšla na stran Družinski izleti, kjer sem najprej odkrila izletniške točke znotraj svoje občine, ki jih do sedaj nisem poznala. Ravno omejitev občin me je »prisilila« tudi v to, da sem odkrila učno pot Po sledeh vodomca, ki bi jo priporočila tudi družinam z otroki, saj je prihod do Lisjakove koče super doživetje. Za majhne otroke se mi zdi super tudi Logarska dolina, kjer je prijetno kolesarjenje, ogled slapa Rinke in Pravljični gozd prava dogodivščina za naše najmlajše raziskovalce.

Kakšni so tvoji dopustniški plani glede na situacijo?

Kar se tiče preživljanja poletnih počitnic pa pretiranih planov še ne delam, saj čakam malo, kako se bo situacija odvijala. Kupljene imam letalske karte za Mallorco v sredini julija, vendar je še vse v zraku. Najraje sicer potujem z letalom in prespim v kakšnem ugodnem hostlu ali airbnb ali pa se odpravim na roadtrip. Letos mislim da bo ta zadnji še kako prav prišel. Če bo možno bi se rada odpravila z avtom do Kefalonije (Grčije), saj je to edini otok v Jonskem morju, kjer še nisem dopustovala, verjamem pa, da se ponaša s tako lepimi plažami kot ostali. Vsekakor pa bo letošnje poletje bolj namenjeno odkrivanju še neodkrite Slovenije.


Hvala Lara za zanimiv pogovor, vsi ki ji še ne sledite, pa hop na njen noro zanimiv blog ali insta profil:)

Lara.traveling BLOG

INSTAGRAM

Kot veste Družinski izleti radi sledimo zanimivim pustolovcem, avanturistom po duši in srcu, ki nas s svojo energijo prepričajo, da so CARjiii in prav taka simpatična punca je tudi Urška Ahac, športnica, da ji ni para. Wauuu. Kapo dol.

Poglej več ...

Unikaten nakit pod imenom B-Reflection, ki ga ustvarja umetnica Bojana Petek, nas je povsem navdušil. Zato smo Bojano malo zaslišali, da nam pove več o sebi, svojem delu in navdihu, ki jo spremlja pri izdelavi teh čudovitih izdelkov.

Poglej več ...

Zapisi z gora, beležka, ki je nujna v nahrbtniku vseh ljubiteljev gora. Intervju S Sandro Pohole, ki je ustvarila ta čudovit dnevnik, kamor si lahko zapišete vtise in doživetja.

Poglej več ...

Zakaj se splača zapustiti varnost doma in iti malo naokrog. Pa četudi težkih nog naokrog. Jure Marolt se strinja, da znajo biti z mulčki izleti res prava pustolovščina;)

Poglej več ...

A poznate tiste vrste ljudi, ki gredo na 2000ka že za zajtrk? Respect. Od ideje do izvedbe smo spremljali Dejana Strojana, sicer navdušenca nad našimi vršaci, ki je prehodil slavno pohodniško pot- JULIANA TRAIL.

Poglej več ...

Z znano fotografinjo Tamaro Bizjak o pristnih trenutkih, ki nam s fotografijo ostanejo za vedno. Tamara je družinska in poročna fotografinja, ptica selivka, ki jo ljubezen nosi med Evropo in Južno Ameriko. Nam je izdala kar nekaj zanimivih stvari o sebi, svojem delu ter namigih za dobre družinske fotografije.

Poglej več ...

Otroška nosilka predstavlja za starše predvsem svobodo pri gibanju. Aktivni starši, ki so vajeni hoditi na izlete, se ukvarjati s športom in radi zahajajo v hribe, bodo lahko tako svojega otroka vzeli povsod s seboj, ta pa bo nad nošenjem v otroški nosilki navdušeno odkrival svet skupaj s starši.

Poglej več ...

Nekaj samo za Vas mamice! Vodena meditacija za umiritev misli ter sprostitev telesa in duha. Le katera lahko sledi vsej tej otroški HIPER energiji, ne, da bi kdaj pa kdaj potrebovala kakšen trenutek le ZASE;)?

Poglej več ...

Perejo plenice? Čudaki! Ali so v resnici JUNAKI? Na vsakem od nas je odgovornost, da začne sam pri sebi bolj skrbeti za okolje. Najprej doma. V družini. Družinski kompas o MISIJI: Ekologija!

Poglej več ...

Družinski izleti v hribe z našimi najmlajšimi predstavljajo najlepša doživetja v našem življenju. A velja upoštevati pravilo: VARNO V GORE! Intervju z gorskim reševalcem Žanom Karničarjem.

Poglej več ...

Ste navdušen pohodnik in obožujete hribe? Vaše najmlajše pa je težko prepričati, da se vam pridružijo na pohodih? Podajamo vam nekaj praktičnih nasvetov, kako lahko tudi vaši mulčki postanejo pravi mali navdušenci nad hribi.

Poglej več ...

Potovanje z dojenčkom z letalom predstavlja skoraj za vsako mamo vsaj rahel stres. Ampak, nič ni nemogoče in z dobro organizacijo ter nekaj namigi je lahko vaše potovanje prava potovalna dogodivščina.

Poglej več ...

Gozdne učilnice in poučevanja na prostem nam nudijo dovolj prostora za akademska znanja, razvoj socialnih veščin, izkušnje, sodelovanje in osebno predanost delu, radovednost, domišljijo in spontane individualne iniciative.

Poglej več ...

V redu je, če starši otrokom dovolimo izraziti njihove želje. Spodbujajmo jih, da se jih čim bolj zavedajo in pustimo, da nam o njih odprto govorijo.

Poglej več ...

Kako? Ja težko, kakopak;) Ravno zato, so nam lahko v veliko pomoč kartice, ki s sličicami prikazujejo dnevna rutinska opravila. S karticami bo učenje naših malčkov precej lažje.

Poglej več ...