KAJ O SLOVENIJI MENIJO TUJCI? INTERVJU S Tarcio Franca

In šibamo naprej z novim intervjujem. Pa saj veste, mi Slovenijo res obožujemo in če smo iskreni, povsod je lepo, a doma (v Sloveniji) je najlepše. Zato pa nas zanima, kaj nad Slovenijo porečejo tujci? Prvi vtis? 7 enakih vprašanj in 7 popolnoma različnih odgovorov različnih ljudi, različnih narodnosti. A vsi so si enotni, da je Slovenija res nekaj posebnega.

Tokrat odgovarja simaptični Brazilec Tarcio Franca, ki mu je Slovenija že kar nekaj let tudi dom.

 

1.Si bil v Sloveniji samo na obisku ali si tukaj tudi živel/živiš in kako dolgo?

Živim v Sloveniji 12 let. Kar dolgo...

2. Kakšen je bil tvoj prvi vtis?

Zelo pozitiven. Zelena, čista in varna. Za nekoga iz Brazilije je to nekaj zelo pozitivnega.

3.Kam vse si šel na izlet?

Po Ljubljani. Šel sem na Slovensko obalo, Goriška Brda, Kranjska Gora, Bohinj, Bled. Pa še in še.

4. Kateri kraj te je najbolj očaral in bi ga priporočil svojim prijateljem?

Pozimi Kranjska Gora. Poleti bi rekel Izola. Super je s kolesom iti iz Izole do Kopra pa nazaj.

5. Kje si dobil informacije o izletu?

Več ali manj so mi prijatelji povedali oziroma me peljali.

6. Glavna razlika v turizmu med Slovenijo in tvojo državo?

Občutek varnosti. Zelo dobra infrastruktura (avtoceste, hoteli, campingi, restavracije, terme).

7. Naštej 3 najljubše izlete.
Izola, Podčetrtek - Terme Olimija, Velika Planina v kaki koči.

Odgovarja: Tarcio Franca

Kot veste Družinski izleti radi sledimo zanimivim pustolovcem, avanturistom po duši in srcu, ki nas s svojo energijo prepričajo, da so CARjiii in prav taka simpatična punca je tudi Urška Ahac, športnica, da ji ni para. Wauuu. Kapo dol.

Poglej več ...

Unikaten nakit pod imenom B-Reflection, ki ga ustvarja umetnica Bojana Petek, nas je povsem navdušil. Zato smo Bojano malo zaslišali, da nam pove več o sebi, svojem delu in navdihu, ki jo spremlja pri izdelavi teh čudovitih izdelkov.

Poglej več ...

Zapisi z gora, beležka, ki je nujna v nahrbtniku vseh ljubiteljev gora. Intervju S Sandro Pohole, ki je ustvarila ta čudovit dnevnik, kamor si lahko zapišete vtise in doživetja.

Poglej več ...

Zakaj se splača zapustiti varnost doma in iti malo naokrog. Pa četudi težkih nog naokrog. Jure Marolt se strinja, da znajo biti z mulčki izleti res prava pustolovščina;)

Poglej več ...

A poznate tiste vrste ljudi, ki gredo na 2000ka že za zajtrk? Respect. Od ideje do izvedbe smo spremljali Dejana Strojana, sicer navdušenca nad našimi vršaci, ki je prehodil slavno pohodniško pot- JULIANA TRAIL.

Poglej več ...

Z znano fotografinjo Tamaro Bizjak o pristnih trenutkih, ki nam s fotografijo ostanejo za vedno. Tamara je družinska in poročna fotografinja, ptica selivka, ki jo ljubezen nosi med Evropo in Južno Ameriko. Nam je izdala kar nekaj zanimivih stvari o sebi, svojem delu ter namigih za dobre družinske fotografije.

Poglej več ...

Otroška nosilka predstavlja za starše predvsem svobodo pri gibanju. Aktivni starši, ki so vajeni hoditi na izlete, se ukvarjati s športom in radi zahajajo v hribe, bodo lahko tako svojega otroka vzeli povsod s seboj, ta pa bo nad nošenjem v otroški nosilki navdušeno odkrival svet skupaj s starši.

Poglej več ...

Nekaj samo za Vas mamice! Vodena meditacija za umiritev misli ter sprostitev telesa in duha. Le katera lahko sledi vsej tej otroški HIPER energiji, ne, da bi kdaj pa kdaj potrebovala kakšen trenutek le ZASE;)?

Poglej več ...

Perejo plenice? Čudaki! Ali so v resnici JUNAKI? Na vsakem od nas je odgovornost, da začne sam pri sebi bolj skrbeti za okolje. Najprej doma. V družini. Družinski kompas o MISIJI: Ekologija!

Poglej več ...

Družinski izleti v hribe z našimi najmlajšimi predstavljajo najlepša doživetja v našem življenju. A velja upoštevati pravilo: VARNO V GORE! Intervju z gorskim reševalcem Žanom Karničarjem.

Poglej več ...

Ste navdušen pohodnik in obožujete hribe? Vaše najmlajše pa je težko prepričati, da se vam pridružijo na pohodih? Podajamo vam nekaj praktičnih nasvetov, kako lahko tudi vaši mulčki postanejo pravi mali navdušenci nad hribi.

Poglej več ...

Potovanje z dojenčkom z letalom predstavlja skoraj za vsako mamo vsaj rahel stres. Ampak, nič ni nemogoče in z dobro organizacijo ter nekaj namigi je lahko vaše potovanje prava potovalna dogodivščina.

Poglej več ...

Gozdne učilnice in poučevanja na prostem nam nudijo dovolj prostora za akademska znanja, razvoj socialnih veščin, izkušnje, sodelovanje in osebno predanost delu, radovednost, domišljijo in spontane individualne iniciative.

Poglej več ...

V redu je, če starši otrokom dovolimo izraziti njihove želje. Spodbujajmo jih, da se jih čim bolj zavedajo in pustimo, da nam o njih odprto govorijo.

Poglej več ...

Kako? Ja težko, kakopak;) Ravno zato, so nam lahko v veliko pomoč kartice, ki s sličicami prikazujejo dnevna rutinska opravila. S karticami bo učenje naših malčkov precej lažje.

Poglej več ...