KAKŠNO OTROŠKO NOSILKO IZBRATI?

Otroška nosilka predstavlja za starše predvsem svobodo pri gibanju. Aktivni starši, ki so vajeni hoditi na izlete, se ukvarjati s športom in radi zahajajo v hribe, bodo lahko tako svojega dojenčka ali malčka vzeli s seboj na izlete, ta pa bo nad nošenjem v otroški nosilki navdušeno odkrival svet skupaj s starši.

Kdaj lahko damo otroka v otroški nahrbtnik?

Otroka lahko nosite v otroškem nahrbtniku šele, ko sam samostojno sedi. Kar pomeni, da ga ne posedete vi, temveč, da se lahko sam povsem samostojno dvigne v sedeč položaj.

Kako dolgo lahko otrok sedi v otroškem nahrbtniku?

Otrok v nosilki ne sme biti več kot 30- 45 minut. Če so izleti daljši naredite kratke postanke, da otroka odpnete in mu daste nekaj svobode. V kolikor otrok zaspi, lahko čelo nasloni na mehko blazinico na nosilki. Ni pa priporočljivo, da otrok v nosilki dlje časa spi v sedečem položaju, saj mu pri tem lahko glavica opleta.

Kakšne značilnosti mora imeti dobra, kvalitetna nosilka?

Nahrbtnik mora biti nastavljiv in prilagodljiv Vam ter vašemu otroku. Nosilka mora biti stabilna, ko jo postavite na tla. Imeti mora nastavljive, mehke, udobne naramnice, s katerimi otroka vpnete v nosilko. Vanjo mora biti čvrsto vpet, da se med gibanjem ne premika. Z varovalnimi sponkami ga pripnete v sedež nosilke. Dober nahrbtnik mora imeti nastavljivo tudi sedišče, to pa zato, da ga lahko dvigamo in znižujemo, ko otrok raste. Trakovi ob nosilki služijo, da v njih vpnete nogice. Noge morajo biti, ko otrok sedi v nosilki rahlo pokrčene.

Pomembno je tudi zračno udobno hrbtišče in možnost prilagajanja pasu na bokih ter na prsnem delu, s katerimi si nosilko čvrsto pripnete nase. Le to vam olajša nošenje. Če je nosilka čvrsto ob vašem telesu, se ne premika in s tem pri hoji ne izgubljate po nepotrebnem energije. Priporočljivo je, da je nosilka iz kvalitetnega materiala, ki je zračen, udoben in ga je hkrati tudi enostavno očistiti.

Lahko nosim otroka v njej tudi pozimi?

Seveda, otroški vozički v snegu ponavadi odpovedo in prav tu igra nosilka zelo pomembno vlogo. Otroka lahko nosite v nosilki tudi pozimi in na potepih, ko je slabo vreme (otroka enostavno vzamete pod dežnik). Seveda, pa morate vašega otroka dobro obleči in upoštevati dejstvo, da v nosilki sedi pri miru (medtem, ko se vi gibljete) in ga lahko začne hitro zebsti. Topla zimska oblačila (zimski kombinezon) in topla obuvala so zato zelo pomembna na vseh vaših zimskih družinskih dogodivščinah z nosilko.

Ali lahko otroški nahrbtnik nosijo tudi mamice?

Vse modele Deuterjevih nosilk lahko nosijo tako moški, kot ženske. Velja pa izpostaviti, da oznaka SL pri modelu Deuter Kid comfort Active pomeni, da je nahrbtnik še posebej prilagojen mamicam. S posebej oblikovanimi ožjimi ramenskimi trakovi se popolnoma prilagodi ženski anatomiji hrbta.

Seveda pa lahko dragocen tovor nosijo tudi očki in tako malo razbremenijo mamice;) Ekipa Družinskih izletov prisega na Deuterjeve nosilke, ki nas zvesto spremljajo na vseh naših potepih, odkar so v naši družini majhni otroci.

Tukaj lahko PREVERIŠ OPISE RAZLIČNIH NOSILK ter popuste za obiskovalce spletnega portala Družinski izleti.

Poglejte si naš prispevek o OTROŠKIH NAHRBTNIKIH na You Tubu.

 

 

 

 

 

Kot veste Družinski izleti radi sledimo zanimivim pustolovcem, avanturistom po duši in srcu, ki nas s svojo energijo prepričajo, da so CARjiii in prav taka simpatična punca je tudi Urška Ahac, športnica, da ji ni para. Wauuu. Kapo dol.

Poglej več ...

Unikaten nakit pod imenom B-Reflection, ki ga ustvarja umetnica Bojana Petek, nas je povsem navdušil. Zato smo Bojano malo zaslišali, da nam pove več o sebi, svojem delu in navdihu, ki jo spremlja pri izdelavi teh čudovitih izdelkov.

Poglej več ...

Zapisi z gora, beležka, ki je nujna v nahrbtniku vseh ljubiteljev gora. Intervju S Sandro Pohole, ki je ustvarila ta čudovit dnevnik, kamor si lahko zapišete vtise in doživetja.

Poglej več ...

Zakaj se splača zapustiti varnost doma in iti malo naokrog. Pa četudi težkih nog naokrog. Jure Marolt se strinja, da znajo biti z mulčki izleti res prava pustolovščina;)

Poglej več ...

A poznate tiste vrste ljudi, ki gredo na 2000ka že za zajtrk? Respect. Od ideje do izvedbe smo spremljali Dejana Strojana, sicer navdušenca nad našimi vršaci, ki je prehodil slavno pohodniško pot- JULIANA TRAIL.

Poglej več ...

Z znano fotografinjo Tamaro Bizjak o pristnih trenutkih, ki nam s fotografijo ostanejo za vedno. Tamara je družinska in poročna fotografinja, ptica selivka, ki jo ljubezen nosi med Evropo in Južno Ameriko. Nam je izdala kar nekaj zanimivih stvari o sebi, svojem delu ter namigih za dobre družinske fotografije.

Poglej več ...

Otroška nosilka predstavlja za starše predvsem svobodo pri gibanju. Aktivni starši, ki so vajeni hoditi na izlete, se ukvarjati s športom in radi zahajajo v hribe, bodo lahko tako svojega otroka vzeli povsod s seboj, ta pa bo nad nošenjem v otroški nosilki navdušeno odkrival svet skupaj s starši.

Poglej več ...

Nekaj samo za Vas mamice! Vodena meditacija za umiritev misli ter sprostitev telesa in duha. Le katera lahko sledi vsej tej otroški HIPER energiji, ne, da bi kdaj pa kdaj potrebovala kakšen trenutek le ZASE;)?

Poglej več ...

Perejo plenice? Čudaki! Ali so v resnici JUNAKI? Na vsakem od nas je odgovornost, da začne sam pri sebi bolj skrbeti za okolje. Najprej doma. V družini. Družinski kompas o MISIJI: Ekologija!

Poglej več ...

Družinski izleti v hribe z našimi najmlajšimi predstavljajo najlepša doživetja v našem življenju. A velja upoštevati pravilo: VARNO V GORE! Intervju z gorskim reševalcem Žanom Karničarjem.

Poglej več ...

Ste navdušen pohodnik in obožujete hribe? Vaše najmlajše pa je težko prepričati, da se vam pridružijo na pohodih? Podajamo vam nekaj praktičnih nasvetov, kako lahko tudi vaši mulčki postanejo pravi mali navdušenci nad hribi.

Poglej več ...

Potovanje z dojenčkom z letalom predstavlja skoraj za vsako mamo vsaj rahel stres. Ampak, nič ni nemogoče in z dobro organizacijo ter nekaj namigi je lahko vaše potovanje prava potovalna dogodivščina.

Poglej več ...

Gozdne učilnice in poučevanja na prostem nam nudijo dovolj prostora za akademska znanja, razvoj socialnih veščin, izkušnje, sodelovanje in osebno predanost delu, radovednost, domišljijo in spontane individualne iniciative.

Poglej več ...

V redu je, če starši otrokom dovolimo izraziti njihove želje. Spodbujajmo jih, da se jih čim bolj zavedajo in pustimo, da nam o njih odprto govorijo.

Poglej več ...

Kako? Ja težko, kakopak;) Ravno zato, so nam lahko v veliko pomoč kartice, ki s sličicami prikazujejo dnevna rutinska opravila. S karticami bo učenje naših malčkov precej lažje.

Poglej več ...