STRAŠNI DUHCI

Bliža seeee, najstrašnejša noč v letu. In k noči čarovnic spadajo tudi duhci. In ne le eden, cel pladenj duhcev. 
Uporabi svoj najljubši recept za flancate in skupaj z malčki pripravite STRAŠNE FLANCATE. 

Mi smo jih pripravili po sledečem receptu, če pa imaš preverjen svoj recept, le uporabi svojega, bistvo je v obliki:)

Sestavine:

  • 200g polnozrnate pirine moke
  • 50ml mleka
  • 50ml jogurta
  • 30g masla
  • 2 rumenjaka
  • 10g sladkorja
  • Žlica ruma
  • Ščepec soli
  • ¼ kvasa


V moko naredimo jamico, ob rob potresemo sol. V sredino jamice damo polovico mlačnega mleka, kvas in sladkor, premešamo z malo moke in pustimo, da kvas začne delati mehurčke (približno 20 minut). Medtem segrejemo maslo in zmešamo z rumenjaki, ostalim mlekom, jogurtom in rumom. Vse sestavine dobro zgnetemo in pustimo vzhajati 1 uro. Testo zvaljamo na 0,5 cm, z okroglim modelom izrežemo kroge (lahko si pomagamo s kozarcem). Z manjšimi okroglimi modelčki izrežemo luknje za oči in usta (uporabite zamašek ali pokrovček od flomastra npr.).

Po dolžini ponovno povaljamo naše duhce, da dobijo pravo strašno obliko. Naše duhce ocvremo v vročem olju in potresemo s sladkorjem v prahu.

Strašno sladkanje in grozno veliko zabave vam želimo mi ter Sweetly.si

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...