KROMPIRJEVA POSODICA Z ZELENJAVO-DANES KOSILO KUHAJO OTROCI

Ja, boste rekli pa bodo na meniju spet palačinke. O ne,ne. Naši mulčki so pripravili nekaj zdravega, preprostega in nadvse okusnega. Krompirjeva posodica z zelenjavo in sirom.

Recept je tako simpl, da ga lahko opišemo le v nekaj stavkih. Gremo kar k receptu:

Vzamete dva mulca, ki sta polna energije in sta srčno željna pomagati mami pri kosilu. Ju hopla vržete v kuhinjo, kjer najprej izbereta vse pripomočke za delo (posodo, ribežen, nož). Postavite nekaj nujnih omejitev, kot npr; nož uporabljamo samo za rezanje zelenjave, s kuhalnicami se ne tepemo...itd.

Vse kar potrebujete pa je:

  • 5 velikih krompirjev, ki jih skuhate v vodi.
  • zelenjava po izbiri: korenje, paprika, čebula, česen...
  • začimbe: rožmarin, origano, bazilika npr.
  • nariban sir

Skuhan krompir prerežete na pol, izdolbete ven krompirjevo sredico. Starejši mulček naj nariba korenček. Vi pomagate pri čebuli in česnu. Krompirjevo sredico prepustite najmlajšemu članu, ki bo vestno vkomponiral vso naribano in narezano zelenjavo ter nariban sir med krompirjevo sredico. Tisto kar vam uspe rešiti, da mali masteršef ne poje v naprej, je krompirjeva fila, ki jo boste dali v krompirjevo posodico.

Medtem, ko se mala kuharja kregata, kdo bo napolnil izdolbene krompirčke s pripravljenjo filo, vi pripravite pečico na 180 stop.C.

Hop z njimi v pečico za 15 minut in samostojna jed ali priloga je pripravljena. Ker so kosilo otroci pripravili sami, zmišljevanje kdo bo kaj jedel in česa ne, odpade, zato Vam želimo DOBER TEK!

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...