ENERGIJSKE PLOŠČICE ZA DRUŽINSKE IZLETE

No, včasih bi lahko otroško energijo shranjevali in izvažali;). A včasih so družinski izleti malce preveč naporni in je potrebno urgentno ukrepanje- in kaj je boljšega, kot doma narejene energijske ploščice. Enostavne za pripravo, enostavne za shranjevanje v nahrbtnikih!

Za naziv Top mama se sploh ni treba preveč truditi. Slastne energijske ploščice naredite z levo roko in bodo vseeno za prste obliznit. Vse kar potrebujete od obvezne opreme za pripravo te slaščice, je srednje velik pekač, žlica, peki papir in večja posoda za mešanje sestavin. Pri izbiri sestavin se zanašajte na svojo presojo, kaj v krizni situaciji najbolj zaleže, ko so otroci nejevolni, lačni in utrujeni, vi pa imate do avta še 1/2 h hoje.


Sestavine za pripravo energijskih ploščic:

  • 130 g ovsenih kosmičev
  • 150 g kokosove moke
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 50 g mletih lešnikov
  • 80 g mletih orehov ali arašidov
  • 7 suhih sliv
  • 60 g rozin ali brusnic
  • 100 g  masla (lahko uporabite kokosovo maslo)
  • 3 žlice medu

Hop vse suhe sestavine v veliko skledo, prej raztopite maslo, ki mu dodate med in vanilijev sladkor, vse to pa polijete po suhih sestavinah. Če ploščice pripravlajte skupaj z malimi otroki, je obvezno mačkanje, gnetenje in stiskanje mase s prsti. Dokazano- že sama priprava deluje proti stresu in je nadvse osvobajajoča;) Ravno zato, uporabite za mešanje največjo skledo. Razporedite maso po peki papirju na pekaču.

Nam najljubša kombinacija je; arašidi, posušeni listi kokosa in manga, v kombinaciji z ovsenimi kosmiči. Ali pa brusnice in lešniki. Ali pa... no, vašo najljubšo kombinacijo začarajte kar sami.

Še namig za vse kuharske amaterje. Če tablice daste le sušiti, se rade lomijo, zato priporočamo, da zmes na hitro popečete na pekaču v pečici. 10 minut na 180 °C je čisto dovolj, da zmes rahlo karamelizira in ploščice bodo bolj čvrste ter enostavnejše za transport na izletih.

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...