BANANICE NA PALČKI

Slastne bananice, pri katerih bodo, pri ustvarjanju in tudi papcanju z veseljem pomagali tudi vaši najmlajši. S tabo delimo namige za sladko kreativo skupaj z mulci.

Recept je pripravila Sweetly.si in je res sila enostaven ter zato kot nalašč za "ta sladkosnedni" del ekipe Družinskih izletov;)

Sestavine:

  • Banane
  • Arašidovo maslo
  • Čokolada
  • Lešniki
  • Kokos
  • Bonbončki oči
  • Palčke za lučke

Olupimo banane, jih nabodemo na palčke in potopimo v nekoliko stopljeno, segreto arašidovo maslo. Bananice damo za 1 uro v skrinjo, da se maslo strdi in da se dobro pričvrstijo na palčke, sicer bodo odpadle med pomakanjem v čokolado.

V stopljeno čokolado namočimo banane. Poljubno pa še povaljamo po oreščkih, kokosu, bonbončkih...
Dekoriramo z očmi, ušeski, noski, brkicami, repki, nogicami.

Pa slastno packanje vsem;)

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...