Z BLOGERKO LEANEEN O NJENIH "SLADKIH SKRBEH"

Družinski izleti z veseljem sledimo zanimivim ljudem, ki nas s svojo simpatičnostjo in strastjo do svojega dela prepričajo, da zajemajo življenje s polno žlico. In ena izmed naših najljubših blogerk je tudi kulinarična blogerka Leaneen, punca Nina, ki navdušuje s svojimi idejami za slastne jedi. Ob njenih zapisih ter fotografijah prav vsakega zasrbijo prsti, da takoj prime kuhalnico v roke ter sledi njenim navodilom za pripravo jedi. Da je punca res carica pa priča tudi dejstvo, da je njena kuharska knjiga dosegla že tretji ponatis.

Kaj pa je Družinskim izletom Nina zaupala o sebi, pa si lahko preberete v intervjuju...

Kdo je Nina v 5 stavkih in kdaj se je porodila ideja o pisanju bloga?

Sem ljubiteljica fotografije, dobre hrane in potepanja po bližnjih in daljnih krajih. Po izobrazbi sem diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja. Ko v tem norem tempu življenja najdem malo prostega časa, se najraje odpravim raziskovat Slovenijo ali pa se družim z mojimi najdražjimi. Ideja o pisanju bloga se je rodila popolnoma spontano poleti skoraj 5 let nazaj, ko mi je bilo med poletnimi študijskimi počitnicami malo dolgčas. Želela sem si, da bi lahko nekaj ustvarjala, kjer bi našla samo sebe oziroma, da bi lahko počela nekaj, kar bi me res veselilo.

Si že od nekdaj rada pekla in kdo je bil/ je tvoj največji navdih, vzornik?

Ne, pred nastankom Leaneen sem mogoče enkrat mesečno naredila kakšno sladico. Vzornika nimam in tudi zelo malo spremljam druge blogerje in kuharje, ker mi za to preprosto zmanjka časa. Mogoče se bo malo čudno slišalo, ampak sem sama sebi vzornik- ko pogledam, kje sem bila na začetku, brez vsakršnjega znanja, pripomočkov, še fotoaparata nisem imela in kje sem danes, je to moja največja motivacija za nadaljnje delo.

Glede na vse nore sladice, ki jih ustvarjaš, ali ti kdaj zmanjka idej za kosila?

Včasih potrebujem malo več časa za ideje za kakšna zahtevnejša kosila, predvsem zato, ker imam najraje preprosta in domača kosila, ki so na hitro narejena.

Če bi morala izbirati med svojimi recepti- kateri je tvoj najljubši? Ker jih je toliko, lahko izbereš po enega za vsak letni čas.

Težka izbira, ker mi je vsak recept po svoje všeč, drugače ne bi bil objavljen. Prvi mi na misel pridejo naslednji recepti:

·       Borovničeve rezine z grškim jogurtom

·       Nutellina torta z jagodami in bananami

·       Mini orehove potičke

·       Jabolčna galette

S knjigo si dosegla zavidljive uspehe in še večjo prepoznavnost. Te mika tudi tujina in prevod knjige v tuje jezike?

Trenutno me ne mika, saj ima dan premalo ur, da bi se lahko lotila vseh zastavljenih projektov. Poleg tega še komaj sledim hitri prodaji in vsem ponatisom knjige v slovenskem jeziku. Ampak to so "sladki problemi", tako da se ne bom pritoževala.

Kaj nikoli ne manjka v tvoji košari/ nahrbtniku kadar se odpraviš na izlet?

Voda! Pa seveda fotoaparat- ta me spremlja na praktično vseh izletih.

Na tvojem blogu je tudi zavihek- potepanje po Sloveniji. Kateri konec te je do sedaj najbolj navdušil?

Menim, da imamo res srečo, da živimo v tako lepih krajih. Na vsakem koraku je nekaj zanimivega, vrednega obiska, zato se res težko odločim, kateri konec je moj najljubši. Goriška Brda so mi verjetno najlepša, ampak se je pri zadnjih parih obiskih izkazalo, da Slovenci žal nismo tako zaželeni kot kakšni tuji turisti. To me je res zmotilo … Po drugi strani sem bila pa navdušena nad Vipavci, ker takšne prijaznosti in domačnosti že dolgo nisem doživela. Vedno znova se rada vračam tudi v Prekmurje, predvsem zaradi njihove kulinarične ponudbe.

Ali na svojih potepanjih vedno poskusiš lokalno specialiteto? So ti navdih za lastna ustvarjanja?

Če je le opcija, potem vedno poskusim. Svoje izlete pogosto planiram na podlagi kulinarične ponudbe v nekem kraju. Se je pa že večkrat zgodilo, da sem na spletu zasledila, da ima nek kraj svojo lokalno specialiteto, ampak je potem tam žal ni bilo nikjer za poskusiti.

Ali lahko na dopustu kdaj popolnoma izklopiš svojo ustvarjalno žilico?

Bi si želela, da bi se za kakšen dan lahko popolnoma odklopila in pozabila na svoje delo, ampak je nemogoče. Leaneen je z mano v mislih skoraj na vsakem koraku.

Katero svojo sladico bi priporočala našim sledilcem, da se jo lahko hitro pripravi in je odlična ideja za posladek na vrhu kakšnega hriba?

Najprej sem pomislila na palačinke. Že doma si jih lahko namažemo z različnimi nadevi, jih zvijemo, shranimo v posodo in potem na vrhu uživamo v slastnih palačinkah. Ali pa kakšna dobra jabolčna pita. Ljubitelji čokolade pa bi bili na vrhu verjetno veseli čokoladnih ježkov. Vsekakor mora biti neka sladica, ki je dobra tudi hladna in lahko zdrži več ur.

Te pot na izletih raje ponese v priznane gostilne ali v planinske postojanke?

Ne eno, ne drugo. Najraje imam turistične kmetije z dobro domačo hrano.

Bi nam zaupala kakšno zanimivo dogodivščino, pripetljaj, ki se ti je zgodil med raziskovanjem Slovenije?

Če sem iskrena, se iz raziskovanja Slovenije ne spomnim nobene, ker so vse moje zanimive dogodivščine vezane na potovanja v tujino. Sem pa na potepanjih po Sloveniji doživela že veliko lepih trenutkov, ki mi bodo za vedno ostali v spominu in upam, da jih bo v prihodnje še več.

Hvala Nina za pogovor, se že veselimo tvojih novih zapisov na blogu.

Leaneen lahko sledite tudi vi na:

Spletna strani Leaneen

FaceBooku

Instagramu

 

 

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...