POLABEKERAJ IN DROŽI

PolaBekeraj je ime, pod katerim prepoznamo Polono Klančnik in njene jedi z drožmi. Intervju, kjer boste spoznali, kako je nastala odlična poslovna ideja in kaj vodi Polo, da ustvarja odlične jedi z drožmi.

Preden začnete brati tale intervju, pa vsi naredimo eno govorno vajo;) Riba, raca, rak, droži, z drožmi...ponovi...;)

 

1. Ali bi lahko našim sledilcem na kratko opisali, kdo je Polona Klančnik, ki vodi uspešno zgodbo peke z drožmi?

Polona je mama, žena in prijateljica, ki ima rada vse kar je dobro in lepo, tako v kulinaričnem, kot v vsakodnevnem svetu. Navdih iščem v dobrih ljudeh.
To je Polona. Zasebno sem samotar, čeprav mi tega najbrž ne bi nihče pripisal. Najraje imam nedelje, ko smo v večini časa vsi skupaj doma, sami brez zunanjega sveta. PolaBekeraj pa je združitev dveh strastnih oseb, Simone in Polone. Uspešno zgodbo vodiva skupaj. PolaBekeraj ni samo Polona, sama sem sicer več izpostavljena, a brez Simone našega podjetja ne bi bilo. Je hrbtenica našega podjetja, v podjetju vsaka opravlja svojo nalogo. Sva si ravno dovolj podobni in ravno dovolj različni, da nama uspejo vse norosti, ki si jih zadava.

2. Od kod ideja za nam zelo všečno skovanko imena podjetja?

PolaBekeraj ime je staro približno nekje med 12 in 15 leti. Nekega večera, ko sem še ljubiteljsko pekla torte, je prijatelj na enem žuru rekel: "Pola, ti moraš odpret bekeraj".
In tako je nastala blagovna znamka PolaBekeraj.  Ne vem, če me je v zadnjih letih sploh kdo poklicala Polona, kar postala sem Pola in veste, da se sedaj tudi predstavim kot Pola, hhahahhaha.


3. Ljubezen do življenja in moža, vas je vodila skoraj čez celo Slovenijo. Ali ste posvojili Belo krajino za svoj dom, ali se raje večkrat vračate na Koroško?

Pred desetimi leti niti dobro nisem vedala, kje točno je Bela Krajina. Korošica, ki živi v Ljubljani, čez vikende raje hodi na Koroško, kot kam drugam. Potem pa je prišel Jasmin, fant iz Bele krajine. Za njega bi šla na konec sveta, pa čeprav sem lokal patriot, amapk ja, drži, da ljubezen premika gore. Tako sem v ljubljanskem stanovanju spakirala kovčke in se podala novim dogodivščinam na pot.
Bela krajina je moj dom in za nič na svetu je ne menjam za nobeno drugo pokrajino. Bela krajina mi je prinesla vse kar sem iskala, tukaj sem izpopolnjena, tukaj je moja duša našla svoj prostor. A naj vam povem, da mi srce vedno poskoči, ko zagledam tablo Koroška. Zelo rada se vračam na Koroško, a moje mesto je v Beli krajini. Prav tako se nasmejim, ko otroka začneta govoriti s koroškim naglasom, ko se vrneta od babice in dedija. Za vedno bom Korošica, a mislim, da nikoli več ne bom zapustila Bele krajine.


4. Nam se droži zdijo, kot otroci na izletu- včasih zelo uživajo in sploh ne veš, da so tam, včasih pa se zatakne z jokom že pri obuvanju superg;) Zakaj ste vi izbrali droži?

Droži - droži so en tak čudež. Jaz mislim, da so me poklicale. V nekem trenutku, ko res nisem imela časa, so prišle in, ko sem ugotovila, kako so preproste, kako je vse hitreje in imam več časa za ostale stvari so ostale in me popeljale do uspešne zgodbe. Veste, kako je rekel Goethe " Najpreprostejše stvari se vedno zdijo tako zelo komplicirane". Drožem se moraš prepustit in potem te vodijo, res je, da se je v nekem trenutku pri nas naredila "fama", da so bav bav, da je težko, da je to je znanstvena fantastika. No, to je veliko bolj preprosto kot vse ostalo. Jaz na primer nimam tega čas, da doma čakam 2 do 3 ure, da kruh vzhaja. Jaz zamesim, postavim v hladilnik in pečem naslednji dan. Je pa res, da droži potrebujejo organizacijo, to pa je res.

5. Kateri izdelek, ki ste ga lansirali do sedaj, ima pri vas posebno mesto?

Vsak izdelek posebej narejen z veliko mero znanja, kreativnosti in sodelovanja. Pri lansiranju izdelkov sodelujemo vsi, šele, ko se vsi strinjamo, da je vse ok, gre od nas. Če izpostavim bi to bili grisini, D(r)oživeti grisini, so eni in edini na trgu.

6. Ali z družino radi odkrivate nove kotičke Slovenije in katerega bi recimo priporočili nam?

Z družino najraje pobegnemo na Koroško. Tako, da veste kakšen odgovor bo sledil, vabim vas v Belo krajino in predlagam vam Koroško, hahahahahha.


7. So vaši mulčki navdušeni pohodniki ali jih je potrebno motivirati s kakšno sladico iz droži?

Moji otroci so izjemno prilagodljivi, radi imamo sprehode, kjer iščemo sledi dinozavrov, hahahah, potem pa mi zastavijo ogromno vprašanj, tako, da v prostem času sem tudi pravljičar. Želim si, da bi lahko obiskali oziroma prehodili vsak košček te prelepe Slovenije. In vem, da ga bomo.

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...