KER POLETJE BREZ SLADOLEDA NI POLETJE

Kar nas ne ubije nas okrepi, kajne? Visokim poletnim temperaturam bomo z lahkoto kos s tono njami njami domačega sladoleda. Se strinjate? Tole slastno ledeno "zmešanco" v tesnem prijateljskem razmerju BOROVNICA-SIVKA, nam je tokrat predlagala Ana iz Sweetly.si, ki skrbi, da smo zaradi slastnih pregreh že malo v skrbeh za naše postavice. No, vse njene jedi so zanimive in predvsem noro dobre in vse to odtehta, da si lahko tudi (mi in) ti privoščiš eno MAXi porcijo naslednje poslastice.

Sadni sladoled, ki ga lahko v nekam minutah pripravite doma.

Sestavine:

  • 500 g poljubnega zamrznjenega sadja (borovnice, jagode, maline, mango...itd.)
  • 250 g grškega jogurta
  • 1 banana
  • 20 g medu

Priprava:

Vse sestavine damo v multipraktik in zmiksamo, da dobimo sladoled. Priporočeno, da ga vsaj za 2 uri damo v zamrzovalnik. Za vse ki se mu ne morete upreti, pa kar takoj po žličke.

Za vse, ki radi malce eksperimentirate z okusi, si lahko pripravite koncentrate različnih začimb. Meta, rožmarin sivka, bazilika, ki jih lahko dodate sladoledu.

Priprava koncentrata:

  • 30 ml sladke smetane
  • zelišča po izbiri (mi smo izbrali sivko iz domačega vrta)

V sladki smetani zavremo zelišče in ga v njej pustimo čez noč. Pri pripravi sladoleda dodamo precejeno sladko smetano ostalim sestavinam.

IZBOR UREDNIŠTVA:) okus borovnica-sivka

Drugo mesto si delita...tm t rm...Jagoda-Bazilika in Malina-Meta.

Seveda lahko v vaš sladoled dodate karkoli se vam zalušta: koščke čokolade, kremni sirček, mislije, piškote, koščke sadja, oreščke itd. Pa ne pozabite skriti sladoleda v zadnji del zamrzovalne omare, drugače čudežno izgine;)

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...