HOME MADE ČOKOLADA

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat... NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu in počutju. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali pa brusnicami ali pa... Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan. Domače čokolade so hitro in povsem enostavno pripravljene, v pripravo pa morate nujno vključiti tudi vaše najmlajše slaščičarje. Če lahko zdržite nekaj uric, da se čokolada povsem strdi, potem ste carji samodiscipline;)

Sestavine za 4 čokoladice:

  • 140 g kakavovega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 45 g mleka v prahu
  • 40 g kakava

Pa gremo... na nizkem ognju stopiš koščke kakavovega masla. Preseješ vse suhe sestavine v večjo skledo. Dišeče kakavovo maslo priliješ k suhim sestavinam in mešaš....mešaš, mešaš, mešaš... dokler ne dobiš povsem gladko zmes brez grudic.

Preveriš, če kdo gleda in pomočiš prst v svojo stvaritev. Vse štima? Zdaj je nared, da jo poliješ po peki papirju na pekaču ter zgladiš z lopatko do debeline 4 cm.

Po njej posuješ poljubne sestavine ali kombinacijo najbolj slastnih dodatkov. Npr. mango+ praženi lističi mandljev, brusnice, pistacije+ arašidi, fige, suhe jagode. Ali pa sprostiš svoj risarski duh iz steklenice in nanjo narišeš praznične motive, jo okrasiš z zlatim prahom za dekoriranje slaščic.

Skriješ pekač nekam na hladno za nekaj ur, da se čokolada povsem strdi ter jo nalomiš  na večje in manjše koščke. Simpl,a?

Recept za slastno Home made čokolado nam je zaupala slaščičarka Ana Podobnik iz Sweetly.si

 

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...