LOV ZA ZAKLADOM

To igro morajo najprej pripraviti starši, vendar navdušenje otrok odtehta vložen trud.

Najbolje je, da kot starš v bližini doma določiš pot, ki jo dobro poznaš in si jo že večkrat prehodil. Določi 5-10 točk, kjer boš skril listke z uganko, ki bo vodila do naslednje točke (skriti namigi). Prilagodi uganke in namige starosti otroka. Otroka preko namigov jasno usmeri do naslednjega listka. Namig so lahko št. korakov, orientacija po različnih drevesih, uganka, poišči predmet, ki ne paše v gozd (skrita plastenka) itd.

In kaj izbrati za zaklad? Lahko je le čokoladica ali bonbonček. Že sama igra se bo otrokom zdela nadvse zanimiva. Na ta način lahko k sodelovanju povabite več otrok, ki se lahko skupaj podajo na lov za skritim zakladom. Na cilju lahko priredite tudi piknik v naravi.

To pa je naše iskanje zaklada:

LOV ZA ZAKLADOM

Danes je prav poseben dan, saj ... s prijatelji praznuje svoj 7.rojstni dan. Skupaj se bomo podali na odkrivanje skritega zaklada, ki je skrit nekje v gozdu. Zaklad BO ostal skrit, VSE dokler ga ne najdete.

V pomoč pri iskanju vam bodo skrita sporočilca.

9 JIH JE. DO NASLEDNJEGA pridete, če skrbno sledite sporočilu, ki ga najdete.

Iščete skupaj, pomagajte si med seboj, da najhitreje pridete do zaklada. Če vam naloga uspe, vse mlade pustolovce NA KONCU čaka ŠE piknik v gozdu. NAJ SE LOV ZA ZAKLADOM ZAČNEEEEE!!!

Če pustolovec si pravi, naj nič te ne ustavi! Zaklad našel boš tako, da najdeš sporočilce drugo to.

Poslušaj kaj pravi prvi namig:

V križišču zdaj stojiš, pred seboj vidiš 3 poti, desna, naravnost in leva. Izberi DRUGO POT iz tvoje desnE. Znaš šteti že do 100? Potrebno le 70 korakov BO in že BOŠ na točki, kjer te čakalO nekAJ BO- KAJ JE TO?

NAMIG: IŠČEMO PREDMET, ki ne SODI V GOZD.

  1. Na kresno noč, na kresno noč, ima nje seme čudno moč. Če v čeveljček ga boš ujel, boš vse živali razumel. Kaj je to?
  2. Kjer celo polje rjavo nje se košati, poiščite križišče dveh poti, tam čaka vas naloga 3!"
  3. Gremo,gremo urno pot pod noge, hitro po hribu se povzpni. Glej pod noge, hop čez korenine. Tam pa čaka te DREVO, ki najlepše tale pesem GA opiše: Dež jo zaliva in sonce jo greje, veter ji stresa razmršene veje. Če jo srna obišče, se ve, da pod njo žir išče."
  4. Ne glejte le pod noge, zazrite se v nebo in kaj  vam je storiti, vam prav kmalu jasno bo!"
  5. Vas že firbec matra, si pulite lase, kaj je predmet, ki čaka skrit vas tam nekje. Še korak ali dva...se pri mlinčkih res naša pot konča?"
  6. V jesenske barve odeta je ta gozdna dnevna soba, čez potok polno je mostičkov, a le eden kot vsaka prava dnevna soba- ima preprogo. Boste rešili tudi to nalogo?
  7. V hišici na sredi vrta ni nihče zares doma. Okna  na stežaj odprta, v njej ni mize niti prta, hrana, stresena na tla, čaka, DA kdo prifrfota."
  8. Če v gozdu noč te ujame in domov se ti prav nič ne mudi, lahko vsak pustolovec v gozdu tudi prenoči. Iz vej naredi si streho in z listjem postelje si po tleh. Ni treba biti zidar, važen je ustvarjalni duh in prav vsak lahko postavi si BIVAK…. In tam čaka SKRITI vas ZAKLAD!

BraAAAAvo! Naloga je OPRAVLJENA. Našli ste skriti zaklad! (že doma smo izdelali MLINČEK, ki je bil naš zaklad).

Da pa mlinček bo deloval, potoček bo potreboval! Po namestitvi mlinčka v potok smo v gozdu priredili še piknik in se pomerili v otroških igrah (Vlečenje vrvi, Skrivalnice, Lovilc, Je kaj trden most... itd).

 

Izdelajmo svoje skrivališče v gozdu. Enostavno iz vej, ki jih najdemo v okolici. Najprej bivak, kasneje pa hiša, kajne?

Poglej več ...