Rolkarska steza na Kokrici s kolesom

Regija Gorenjska
Izhodišče parkirišče rolkarske steze na Kokrici
Dolžina poti 1,6 km
Trajanje poti 0,5 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Kokrica je naselje v Mestni občini Kranj. Kokrica leži ob istoimenskem potoku in avtocesti Ljubljana - Jesenice okoli 2 km severno od Kranja. Naselje se je razvilo ob križišču lokalnih cest proti Naklu, Golniku, Preddvoru in Predosljam. Južno od naselja je gozdnato zakraselo območje Udin boršt. In prav streljaj od izvoza avtoceste Kranj zahod se nahaja rolkarska steza, primerna za krajši izlet z mulčki, tako peš, kot s poganjalčki, skiroji, kolesi. Lahko je tudi izhodišče za izlet do mlinčkov v Udin borštu.

Krajša kolesarska turica je ravnopravšnja za kolesarske začetnike. V objemu gozda boste (sicer na krajši kolesarski turici) lahko v miru kolesarili, se vmes naužili svežega zraka in poleti pozobali borovnico ali dve na obrobju gozda Udin boršt. Tudi naši najmlajši članici sta se prav tu učili prvih spretnosti s skirojem in kolesom.

Zanimivosti

Na rolkarski stezi lahko v popoldanskih urah vidite tudi trening Smučarskega društva Kokrica. Smučarsko društvo Kokrica ima sedež v Kranjski občini, ki deluje v javnem interesu na področju športa, katerega namen je pomoč osnovnošolskim in srednješolskim otrokom pri razvijanju motoričnih in gibalnih spretnostih s pomočjo razvoja smučarjev tekačev/biatloncev.

Zemljevid

Naloži GPX

Rolkarska steza-Kokrica
Koordinate izhodišča 46,268661
14,339341

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostilna Lakner na Kokrici

V gostišču vam nudijo: tople malice, gotove jedi, nedeljska kosila, jedi po naročilu ter slastne jedi z žara.
V poletnem času vam je na voljo tudi zunanji vrt pod čudovitimi velikimi kostanji. To idilo boste našli samo 2 km iz centra Kranja in nekaj 100 m stran od rolkarske steze.

Cesta na Brdo 33,

4000 Kranj
031 219 673,

04 29 26 200

Višinska razlika kolesarske poti:

Vita, Olja in Juna priporočajo

Obiščite tudi Bobovška jezerca, ki se nahajajo v bližini rolkarske steze.

Več o izletu najdete pri opisu Bobovških jezerc. Nas je navdušila prelepa narava Čukove jame. Ste vedeli, da so v jezeru Krokodilnica izkopali mamutovo okostje?