Braslovško jezero 33

Braslovško jezero

Regija Savinjska
Izhodišče Braslovče
Dolžina poti 1,8 km
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost Lahka pot

Opis poti

Braslovško jezero je nastalo leta 1961 z zajezitvijo potoka Trebnik in po površini meri približno 4,5 ha. Jezero je bilo od vsega začetka namenjeno turističnim aktivnostim in družabnim dogodkom. Na in ob jezeru so se v preteklosti tako v poletnem, kot v zimskem času odvijale številne prireditve. Mi smo se okoli jezera odpravili z vozičkom, vendar je bilo potrebno voziček ponekod, zaradi korenin na poti, tudi malce privzdigniti. Bolj vam priporočamo sprehod ali nošnjo otroka v nosilki.

Možne aktivnosti ob jezeru:

  • sprehodi,
  • nabiranje žepnega herbarija - gozdna učna pot,
  • pikniki v naravi,
  • ribolov.

Zanimivosti

Zelo domiselno se nam je zdelo, da lahko ob jezeru v leseni hišici ob parkirišču kupiš knjižico za izdelavo herbarija. Otroci na poti okrog jezera poiščejo liste rastlin, ki so navedeni v knjižici in sami sestavijo herbarij. Odlična zaposlitev za malo večje mulčke;)

Zemljevid

Naloži GPX

Braslovško jezero
Koordinate izhodišča 46,29451
15,0305

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Brunarica Braslovče, ki slovi po odlično pripravljenih ribjih jedeh. Mi smo si privoščili zasluženo kosilo in v družbi sončka spili odlično kavico na njihovi terasi z razgledom na jezero in okolico.

Zgornje Gorče 24,

3314 Braslovče

(03) 620 62 06

Vita, Olja in Juna priporočajo

Želiš izdelati herbarij tudi sam? Poglej pod našo ustvarjalno rubriko pod zavihkom starši staršem. Odlična zaposlitev za malo večje otroke, ki z nekaj pomoči staršev pripomore k večjemu spoznavanju narave.