Od Hotela Salinera čez soline 829

Od Hotela Salinera čez soline

Regija Obalno-kraška
Izhodišče parkirišče Hotel Salinera
Dolžina poti 1,15 km
Trajanje poti 0,5 h
Najprimernejši čas za obisk poleti, spomladi, zgodaj jeseni
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Salinera je odlično izhodišče za sprehode, izlete in raziskovanje Strunjanske doline ter naravnega rezervata. Pot nas vodi ob morju do solinarske hiške, kjer si lahko pogledamo čudovito zbirko predmetov iz življenja in dela solinarjev na drugo stran solin do plaže hotela Krka. Najprej si lahko naberete energijo pri bioenergetskih točkah na vrtu Hotela Salinera in se nato polni energije urno  podate peš čez soline. Avtomobil lahko parkirate na plačljivem parkirišču hotela Salinera. Hotelski objekt poleg odličnih družinskih nastanitev za družinske počitnice ponuja tudi wellness razvajanje za starše, notranji in zunanji bazen z morsko vodo, odlično otroško animacijo na plaži in pestro ponudbo okusnih jedi v lokalu na plaži. 

Zanimivosti


V centru za obiskovalce v solinarski hiši je na ogled razstava o Krajinskem parku Strunjan z naslovom Park morja.

Razstava v treh jezikih orisuje vse pomembnejše značilnosti parka in pojasnjuje njihovo neločljivo povezanost z morjem. Razporejena po štirih stenah opisuje štiri različne obraze parka, predstavljene pod naslovi Kjer se srečujeta kopno in morje, Ščepec solin, Življenja polna morska laguna in Strunjanski klif, živa skulptura morja.

V okviru razstave si lahko ogledate tudi film o Krajinskem parku Strunjan.

Prisluhnite pripovedki o Istrskem pastirčku in vilah.

Zemljevid

Naloži GPX

Salinera-čez soline
Koordinate izhodišča 45,531174
13,601256

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Ledeno hladno osvežitev med obroki si poiščite v baru Areta

na terasi Hotela Salinera ali v baru na plaži. Naši lačni trebuščki so bili navdušeni nad grill krožnikom in slastno pico. Po kosilu sta se prilegla tudi sladoled in kavica. Začutite utrip počitnic!

Vita, Olja in Juna priporočajo

Je že dovolj toplo za skok v morje? Če še ne, priporočava obisk družinskega hotela z notranjim in zunanjim bazenom Salinera in obisk energijskega parka na njihovem vrtu. Bionergijski resort Salinera je obdan z zeleno barvo. Barvo, ki krepi miselno dinamiko, utrjuje čustveno inteligenco in simbolizira bujenje. V objemu narave, med borovci, obdanimi s sredozemskim rastlinjem in travo, se nahaja 12 energijskih točk, ki jih je vredno obiskati.

No mame, uravnotežimo čakro za notranji mir, potrpežljivost in pozitivno energijo;)