Top pasji izleti po Sloveniji

Hej how, se že poznava?

Kličejo me O jej, Fuj, Neeee…no v resnici mi je ime Juna;) Sem pasja pubertetnica in za moj nabrit ter igriv značaj včasih krivijo tudi luno. A v resnici sem (le) Pes.
Rada imam čofotanje, pa hrano, pa čofotanje in... A sem že omenila hrano?

Moja lastnica včasih kar malce potarna, da ne ve točno, zakaj mi kupuje brikete, če pa najraje jem 14 dni stare ostanke iz sosedovega komposta.

No, sem pač pravi pasji gurmanček. Trpim za (pogostimi) vnetji ušes, saj pogosto kaj ne slišim, a me moja šefica, ki je (na žalost) po poklicu veterinarka, hitro razkrinka.

Prav nič ne razumem, zakaj ljudje sledijo na Instagramu, če pa lahko slediš zajcem v gozd in mački v koruzo. In zakaj obstaja Facebook, če pa vse kar je zares važno, izveš na “označenih” vogalih domače ulice. Čeprav veliko pojem, vsega znanja na svetu pač ne morem. 

V naši družini sem navadno v središču pozornosti, kar mi, če sem iskrena, povsem ustreza. Konkurenca na štirih nogah mi je le domač mačkon Tigi, ki pa iz meni neznanega razloga kot tri-kilska vreča bolhic sploh ne spada v nobeno kategorijo. Še najmanj pa v kategorijo Prikupnosti.

No, pač nisem Cat person;) Ste vi?

Naj vam razkrijem še moj najljubši hobi. Veste, kdaj najbolj migam z repkom?  Ko gremo z mojo družino na družinski izlet!  Čisto “frišne” krajevne novičke, 100% pozornost mojih najdražjih in veliko priboljškov…Ouuu JEEE.

Tole pa so moji najljubši pasji izleti po Sloveniji.

Zate imam opis poti, zanimivosti krajev, gpx poti, da se ne izgubiš ter namig za psu prijazno gostišče, kjer ti postrežejo skledo z najbolj osvežilno vodo.

Upam, da dobiš kakšno svežo idejo za nepozaben izlet po Sloveniji!

Pasji pozdraček, tvoja Juna
Stran 2/2
 

Slap Veli Vir s psom, Sokoliči

Slap Veli Vir s psom, Sokoliči

V kolikor vas mikajo izleti po obalno-kraški regiji in obožujete vonj borovcev, ni pa vam do množičnega turizma na obali, je obisk slapu Veli Vir v Sokoličih, prava izbira za lep družinski izlet.

Stari grad Celje s psom

Stari grad Celje s psom

Na griču nad Celjem vas pričakuje stari grad, da ga obiščete in občudujete. Izjemna trdnjava ima strateško lego in je bila včasih v ponos grofom Celjskim, sedaj pa je lahko v ponos vsem nam.

 

Stari grad pri Smledniku s psom

Stari grad pri Smledniku s psom

Vzhodno od Zbiljskega jezera opazite zanimive ruševine gradu. Družinski izlet na Stari grad je eden najbolj priljubljenih družinskih izletov tod okoli, saj je pot primerna tudi za hojo z otroki, razgled na vrhu pa je naravnost osupljiv. Vaš kuža bo nad izletom naravnost navdušen.

 

 

Sv. Ahac nad Turjakom s psom

Sv. Ahac nad Turjakom s psom

Družinski izlet proti cerkvi sv. Ahaca je kot nalašč za nedeljski izlet. Z malce truda hitro osvojite vrh. Razgled z vrha Gore je obširen, odprt na skoraj vse strani, če se nanjo odpravite spomladi ali jeseni, ko drevesne krošnje še niso preveč bujne. Pot označujejo zanimive glinene oznake.

 

 

Šmarna gora s psom

Šmarna gora s psom

Verjetno najbolj obljuden hrib v osrednji Sloveniji vabi, da se se prav katerikoli dan odpravite na njegov vrh in pozvonite na zvonček želja.

 


 

 

Vitovsko jezero in cerkev Sv. Marije s psom

Vitovsko jezero in cerkev Sv. Marije s psom

Še so kraji, ki jih obiščeš in spet dobiš potrditev, kako res lepa je Slovenija. Pred kratkim smo odkrili en tak izletniški "biser" v bližini Nove Gorice. Idilično, kot solza čisto jezerce sredi gozda, veliko dobrih 10 m, nad njim pa na hribu prelepa cerkvica Sv. Marije. Lep družinski izlet do Vitovskega jezera in cerkvice v Vitovljah.
 

 

Stran 2/2