Stran 4/7
 

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

Izlet v MiniZOO Land bo navdušil tako starše kot malčke, saj boste v zanimivih tematskih parkih spoznali več kot 100 živali ali 30 različnih živalskih vrst.

Mirna- trim steza Trimmigo

Mirna- trim steza Trimmigo

Mirna je majhno mesto s kar nekaj zanimivimi točkami. Predvsem grad, ki trenutno žal propada, je veličasten in ga domačini kličejo kar speča princesa.

 

 

Mitski park Rodik-Babina pot

Mitski park Rodik-Babina pot

Z otroki raziskujemo Kras. Po našem mnenju eden lepših koncev Slovenije, je lahko pobeg v neokrnjeno naravo, polno zanimivih kraških pojavov. Obiščite Mitski park nad vasjo Rodik v Brkinih.

Mlinčki Suhadole 258

Mlinčki Suhadole

Mlinčki Suhadole

Do mlinčkov pod koseškim hribom pridemo najlažje iz Suhadol. Če se peljemo iz Mengša proti Brniku zavijemo za bencinsko črpalko na levo in naprej skozi vas vse do cerkve sv. Klemena, pri kateri nas napotijo v pravo smer smerokazi. Ko se konča asfalt, nas makadamska cesta prek mostička čez Pšato pripelje do vznožja nižjega hriba.

 

 

Ne razjezimo blejskega zlatoroga

Ne razjezimo blejskega zlatoroga

Tematska pot, kjer vas čaka sklop šestih postaj okoli Blejskega jezera, na katerih boste preko igre spoznali, kako pomembno je varovanje okolja za prihodnost. 
Na zabaven in izviren način boste spoznali lepote Bleda, kulturne in naravne znamenitosti ter podoživeli eno najbolj znanih pravljic skozi otroško domišljijo.

Notranjski muzej Postojna

Notranjski muzej Postojna

So tudi vaši malčki z navdušenjem (in smehom, velikoooo smeha) gledali serijo filmov Ledena doba? Mogoče raje Noč v muzeju?:) V Notranjskem muzeju bodo videli okostja številnih ledenodobnih živali. No tudi mi smo navdušenci nad skrivnostno preteklostjo in zato smo z zanimanjem obiskali Notransjki muzej Postojna. Priporočamo!

Novo mesto 718

Novo mesto

Novo mesto

Mestna občina Novo mesto pokriva območje, ki ima bogato zgodovino in tradicijo. Ljudje so območje Dolenjske poseljevali že pred dva tisoč leti, naselje na okljuku reke Krke pa uradno obstaja od leta 1365.

 

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi 172

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri najdete številna mesta, kjer si lahko privoščite mir in počitek ter se naužijete prelepe narave. Kot nalašč za poletni piknik v naravi. Če pa se namesto za počitek odločite za sprehod pa si oglejte opisani izlet Kokra krožna pot. 1,2 kilometra dolga sprehajalna pot ob Kokri je speljana med Hotemažami in Visokim pri Kranju in je zanimiva učna pot.


 

 

Obalna cesta Koper-Izola 774  

Obalna cesta Koper-Izola

Obalna cesta Koper-Izola

Vesela novica za večino prebivalcev naše Istre, pa verjetno še za koga iz kontinenta. Znamenita Obalna cesta Koper-Izola, leta 1837 zgrajena in znana tudi kot “Riva Lunga se je zaprla za motorni promet.

 

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Le dobre pol ure iz Ljubljane in že ste pri gradu Turjak, ki stoji v Velikih Laščah. Odtod lahko naredite lep družinski sprehod do Trubarjeve domačije.

Od Hotela Salinera čez soline 824  

Od Hotela Salinera čez soline

Od Hotela Salinera čez soline

Salinera je odlično izhodišče za sprehode, izlete in raziskovanje Strunjanske doline ter naravnega rezervata. Pot nas vodi ob morju do solinarske hiške, kjer si lahko pogledamo čudovito zbirko predmetov iz življenja in dela solinarjev na drugo stran solin do plaže hotela Krka. Nato pa spet nazaj.

Od Strunjana do Izole 616  

Od Strunjana do Izole

Od Strunjana do Izole

Mi smo izlet pričeli v Strunjanu, z otroškim vozičkom smo obrali pot, ki je bila ponekod sicer malo težje prehodna (makedam), a tik ob tej poti je tudi asfaltirana pot, ki je lažje prevozna z otroškim vozičkom. Naša izbrana pot je primernejša za peš hojo ali hojo z nosilko.

 

Orlova pot-Kočevska Reka 783

Orlova pot-Kočevska Reka

Orlova pot-Kočevska Reka

Gnezdo para orlov belorepcev v Kočevski Reki je bilo odkrito v 80. letih prejšnjega stoletja, le nekaj let po izgradnji jezu, za katerim je nastalo Reško jezero.

Otok ljubezni ob Muri

Otok ljubezni ob Muri

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

 

Palško jezero-Pivka

Palško jezero-Pivka

Palško jezero je največje in eno izmed najbolj poznanih Pivških presihajočih jezer, ki se nahaja severno od vasi Palčje v zgorji Pivški kotlini.

Paučkove partizanske bolnice

Paučkove partizanske bolnice

Zanimiv družinski izlet so pravgotovo Paučkove partizanske bolnišnice. To so skrivne partizanske bolnišnice, ki so delovale med 2. svetovno vojno na območju zahodnega Pohorja.

 

Petanjski vrelec-Radenci

Petanjski vrelec-Radenci

Obiskali smo Prekmurje prav zaradi te znamenitosti. Čeprav nas je pot že večkrat zanesla v te prečudovite kraje Slovenije, pa očitno Prekmurci to znamenitost vseeno rajši skrivajo zase. In prav nič jim ne zamerimo. No, pohodnik jo pravgotovo obišče, če se odpravi na kakšno od znamenitih poti Kraj Mure, je pa dostop direktno do vrelca slabše označen in zato malo bolj skrit Gorenjskim turistom;)

Petelinje jezero-Pivka 697

Petelinje jezero-Pivka

Petelinje jezero-Pivka

Petelinjsko jezero je presihajoče jezero v Pivški kotlini, nahaja se severovzhodno od Slovenske vasi v smeri proti vasi Trnje oz. cerkvi sv. Trojice.

 

Planinski dom Ušte - Žerenk

Planinski dom Ušte - Žerenk

Nad Moravčami, v objemu narave in gozdnatih hribov, se nahaja planinski dom na Uštah - Žerenk. Najbolj pa nas očara čudovit razgled na Kamniško Savinjske Alpe, Limbarsko goro, Moravško dolino, ob lepem vremenu pa tudi na Triglav!

 

 

 


 

 

Pot med krošnjami

Pot med krošnjami

Najnovejša atrakcija na Rogli, ki vas bo navdušila z inovativnostjo. Končno si lahko predstavljamo, kako med krošnjami letajo ptice, saj tukaj skorajda sami postanemo ptice. Razgled iz stolpa prav tako nikogar ne bo pustil ravnodušnega.

 

Pot na grad, Škofja Loka

Pot na grad, Škofja Loka

Sprehodite se skozi starodavno mestno jedro Škofje Loke, preživite nekaj igralnih trenutkov na igrišču Zamorček in se povzpnite na škofjeloški grad, od koder je lep razgled na Loko in okolico.

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka 362

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

V Gorajtah pri Škofji Loki je v gozdičku skrita pravljična dežela, kjer v ličnih lesenih hiškah živijo pravljični junaki. V predbožičnem času dežela in njeni prebivalci oživijo.

 

 

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina

Marsikdo se je že večkrat potikal po prelepi Logarski dolini, naj pa vam namignemo kam, na super izletniški dan. Obiščite Pravljični gozd na Razpotju, iz katerega bodo otroci odšli navdušeni ter polni domišljijeP

Stran 4/7