Stran 4/7

Maribor- Piramida

Maribor- Piramida

Maribor je drugo največje slovensko mesto, ki ima zelo veliko za ponudit. Ste že obiskali Piramido ali Kalvarijo? Ali pa kar direktno do nogometnega stadiona;)

Medvedkova pot

Medvedkova pot

 Medvedkova pot je krožna in dolga nekje 3.5 kilometra. Lepo je označena z rumenimi medvedjimi šapicami, katerim z lahkoto sledijo tudi naši najmlajši. Začetna točka s parkirnimi prostori je na kmetiji Pr’ Bukovc v Poljanski dolini.


 

 

 

 

 

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

Izlet v MiniZOO Land bo navdušil tako starše kot malčke, saj boste v zanimivih tematskih parkih spoznali več kot 100 živali ali 30 različnih živalskih vrst.

 

Mitrej-Rožanec

Mitrej-Rožanec

Bela Krajina ne razočara, tudi če tam preživite več kot le en dan, je neusahljiv vir resnično izjemnih izletov. Raznolikost pokrajine, zgodovinski spomeniki in ohranjanje tradicije vas bodo sigurno navdušili, tako kot nas.

Mlinčki Suhadole 258

Mlinčki Suhadole

Mlinčki Suhadole

Do mlinčkov pod koseškim hribom pridemo najlažje iz Suhadol. Če se peljemo iz Mengša proti Brniku zavijemo za bencinsko črpalko na levo in naprej skozi vas vse do cerkve sv. Klemena, pri kateri nas napotijo v pravo smer smerokazi. Ko se konča asfalt, nas makadamska cesta prek mostička čez Pšato pripelje do vznožja nižjega hriba.

 

Možjanca 273

Možjanca

Možjanca

Razgledišče na Možjanci je na robu doline Kokre. Od tu je lep razgled na Kamniško Savinjske Alpe, od Storžiča do Krvavca. Pod nami je dolina reke Kokre, najprej del vasi Potoče, v nadaljevanju pa začetek vasi Kokra. S tega mesta je lep razgled na Zgornjo Štefanjo vas z okoliškimi valovitimi travniki in gozdovi in na hrib Štefanja Gora s cerkvico sv. Štefana, od koder je lepo vidna Ljubljanska kotlina z okoliškim hribovjem. Na zahodu se vidijo Julijske Alpe s Triglavom.

 

Na Orle iz Sv. Urha

Na Orle iz Sv. Urha

Razlog za družinski izlet so čudovit razgled na Kamniško Savinjske Alpe, gostilnica Orle ter položna pot, primerna tudi za mlajše otroke. Obiščite Orle.

Notranjski muzej Postojna

Notranjski muzej Postojna

So tudi vaši malčki z navdušenjem (in smehom, velikoooo smeha) gledali serijo filmov Ledena doba? Mogoče raje Noč v muzeju?:) V Notranjskem muzeju bodo videli okostja številnih ledenodobnih živali. No tudi mi smo navdušenci nad skrivnostno preteklostjo in zato smo z zanimanjem obiskali Notransjki muzej Postojna. Priporočamo!

Novo mesto 718

Novo mesto

Novo mesto

Mestna občina Novo mesto pokriva območje, ki ima bogato zgodovino in tradicijo. Ljudje so območje Dolenjske poseljevali že pred dva tisoč leti, naselje na okljuku reke Krke pa uradno obstaja od leta 1365.

 

Ob reki Kokri Visoko 159

Ob reki Kokri Visoko

Ob reki Kokri Visoko

Popeljite otroke ob prelepi reki Kokri, kjer prek tematskih tabel spoznate reko, njene značilnosti in okolico. 1,2 kilometra dolga sprehajalna pot ob Kokri je speljana med Hotemažami in Visokim pri Kranju in je zanimiva učna pot.


 

 

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi 172

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri najdete številna mesta, kjer si lahko privoščite mir in počitek ter se naužijete prelepe narave. Kot nalašč za poletni piknik v naravi. Če pa se namesto za počitek odločite za sprehod pa si oglejte opisani izlet Kokra krožna pot. 1,2 kilometra dolga sprehajalna pot ob Kokri je speljana med Hotemažami in Visokim pri Kranju in je zanimiva učna pot.


 

 

 

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Le dobre pol ure iz Ljubljane in že ste pri gradu Turjak, ki stoji v Velikih Laščah. Odtod lahko naredite lep družinski sprehod do Trubarjeve domačije.

Od Hotela Salinera čez soline 824  

Od Hotela Salinera čez soline

Od Hotela Salinera čez soline

Salinera je odlično izhodišče za sprehode, izlete in raziskovanje Strunjanske doline ter naravnega rezervata. Pot nas vodi ob morju do solinarske hiške, kjer si lahko pogledamo čudovito zbirko predmetov iz življenja in dela solinarjev na drugo stran solin do plaže hotela Krka. Nato pa spet nazaj.

Ojstrica nad Blejskim jezerom 90  

Ojstrica nad Blejskim jezerom

Ojstrica nad Blejskim jezerom

Ojstrica in mala Osojnica sta hriba ki se dvigata nad zahodno obalo Blejskega jezera. Nagrajeni bomo z izredno lepim razgledom na Blejsko jezero, otok, grad in karavanške gore v ozadju.

Orlova pot-Kočevska Reka 783

Orlova pot-Kočevska Reka

Orlova pot-Kočevska Reka

Gnezdo para orlov belorepcev v Kočevski Reki je bilo odkrito v 80. letih prejšnjega stoletja, le nekaj let po izgradnji jezu, za katerim je nastalo Reško jezero.

Otok ljubezni ob Muri

Otok ljubezni ob Muri

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

 

Park vojaške zgodovine- Pivka

Park vojaške zgodovine- Pivka

Park vojaške zgodovine Pivka je resnično zelo lepo urejen muzej in navduši tako moško kot žensko populacijo;) Gre za hitro razvijajoč se center, ki s svojo pestro zbirko eksponatov, obiskovalcem nudi zanimiv vpogled predvsem v nacionalno zgodovino.

 

Paučkove partizanske bolnice

Paučkove partizanske bolnice

Zanimiv družinski izlet so pravgotovo Paučkove partizanske bolnišnice. To so skrivne partizanske bolnišnice, ki so delovale med 2. svetovno vojno na območju zahodnega Pohorja.

 

Petanjski vrelec-Radenci

Petanjski vrelec-Radenci

Obiskali smo Prekmurje prav zaradi te znamenitosti. Čeprav nas je pot že večkrat zanesla v te prečudovite kraje Slovenije, pa očitno Prekmurci to znamenitost vseeno rajši skrivajo zase. In prav nič jim ne zamerimo. No, pohodnik jo pravgotovo obišče, če se odpravi na kakšno od znamenitih poti Kraj Mure, je pa dostop direktno do vrelca slabše označen in zato malo bolj skrit Gorenjskim turistom;)

Petelinje jezero-Kope

Petelinje jezero-Kope

Poleti je jezero priljubljena točka med vsemi tistimi, ki iščejo malo miru in pobegnejo iz mestnega vrveža ter uživajo na lesenih ležalnikih ob jezeru.

Petelinje jezero-Pivka 697

Petelinje jezero-Pivka

Petelinje jezero-Pivka

Petelinjsko jezero je presihajoče jezero v Pivški kotlini, nahaja se severovzhodno od Slovenske vasi v smeri proti vasi Trnje oz. cerkvi sv. Trojice.

 

Plavški Rovt- slapovi v Preski

Plavški Rovt- slapovi v Preski

Slapovi se nahajajo na potoku Raten, desnem pritoku Jesenice, pri vasi Plavški Rovt nad Jesenicami in spadajo med stalne, dokaj vodnate slapove.

 

Pokopališče školjk-Ankaran 728  

Pokopališče školjk-Ankaran

Pokopališče školjk-Ankaran

Školjčna sipina v zalivu Polje med Koprom in Ankaranom je edina školjčna sipina v Sloveniji. Nahaja se v neposredni bližini Luke Koper, severno od ustja reke Rižane. 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park

Pravljično doživetje v prekrasnem Polhovem Gradcu, kjer rogoviležu polhu pomagamo najti nov dom. Interaktivno raziskovanje gozda in njegovih malih prebivalcev vam bo gotovo polepšalo dan.

 

 

Stran 4/7