Družinski kolesarski izleti po Sloveniji

Z otroki na kolo

Skupaj z majhnimi otroki raziskujemo Slovenijo s kolesi. Z otroki peš ali na kolo, da se le imamo lepo.

Kolesarske ture, ki ti jih predstavljamo so krajši kolesarski izleti, ki so namenjeni tudi mlajšim kolesarjem. Sami najrajši na kolesarskih podvigih z mulčki izbiramo bolj stranske poti, ki so tudi bolj varne!

In naši kolesarski cilji, hmm...no, ti so vedno zelo zanimivi; izlet do jezera, zgodovinske znamenitosti, otroškega igrišča, turistične kmetije, kjer so živalice itd. Tako imamo na izletu vsi družinski člani obilo motivacije za kolesarjenje:) Če si navdušen kolesar in si že komaj čakal, da na kolo "upelješ" tudi svoj podmladek, potem te pravgotovo mika, da se na pustolovščino podaš skupaj s celo družino.

Predstavljamo ti naše najljubše kolesarske izlete po Sloveniji zbrane na enem mestu, primerne za starost otroka 4 leta in več.

Tu najdeš: opis poti, zemljevid gpx, ki si ga lahko naložiš na svoj telefon, zanimivosti na poti, višinsko razliko poti, priporočeno gostišče v bližini, fotografije poti, vremensko napoved.

Skupaj z otroki pa lahko poslušate tudi pravljico ali legendo obiskanega kraja, da bo izlet tvojemu mulčku še bolj zanimiv :)

Stran 2/2

Ribniška krožna pot

Ribniška krožna pot

Ribnica je mesto velikih rokodelcev in zelo znanega ribniškega sejma, ki se odvija vsakega septembra. Poznana je tudi po gradu, ki se nahaja sredi vasi. Tukaj lahko začnete tudi kolesarski izlet. Izhodišč je več, če želite prekolesariti celo pentljo, pa vam priporočamo, da parkirate v vasi Breže.

Rolkarska steza na Kokrici s kolesom

Rolkarska steza na Kokrici s kolesom

Kokrica je naselje v Mestni občini Kranj. Kokrica leži ob istoimenskem potoku in avtocesti Ljubljana - Jesenice okoli 2 km severno od Kranja. Naselje se je razvilo ob križišču lokalnih cest proti Naklu, Golniku, Preddvoru in Predosljam. Južno od naselja je gozdnato zakraselo območje Udin boršt. Krajša kolesarska turica je ravnopravšnja za kolesarske začetnike. Tudi naši najmlajši družinski članici, sta se prav tu učili prvih spretnosti s skiroji in kolesom.

 

 

Sabotin s kolesom

Sabotin s kolesom

Sabotin je 609 metrov visok hrib nad Novo Gorico oziroma Solkanom, na meji med Slovenijo in Italijo. Predvsem očitom, dedkom in sinovom bo tole zares poslastica. Pogovarjali se bodo lahko o rovih, po katerih se lahko sprehodimo. Od kje, zakaj, kako...medtem pa bomo mamice lahko uživale v čudovitem razgledu. Danes kot park miru skuša obiskovalce spodbuditi o nesmiselnosti vojn in sožitju med narodi.

 

 

Seča krožna pot s kolesom

Seča krožna pot s kolesom

Mi smo vsekakor ljubitelji naše prelepe Obale, tole prelepo krožno pot z razgledom nad Sečoveljskimi solinami, pa smo odkrili letošnje poletje, ko smo na bone dopustovali v Seči. In prav presenečeno ugotovili, da smo do tedaj zamujali tisto turistom manj znano Obalo. Naj vam razkrijemo prelepo krožno pot, ki jo lahko obiščete peš ali s kolesom. Ob razgledu pa boste ves čas vzklikali...wauuuuu. Kako je Slovenija lepa.

 

Sečoveljske soline s kolesom

Sečoveljske soline s kolesom

Sečoveljske soline lahko obiščete peš ali s kolesom. Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) obiskovalcem nudi doživljanje parka na različne načine: usmerjanje (informacijska središča in točke, informativne table, parkovne poti), vodeni obiski pa tudi delavnice v naravi. Vsekakor pa je fotoaparat obvezna oprema na tem družinskem izletu.

Slap Peričnik s kolesom

Slap Peričnik s kolesom

Prav posebna energija vlada v bližini slapov in zato večkrat poiščemo zanimiv družinski izlet prav do teh naravnih čudes. Peričnik je poseben tudi zato, ker se pod njim lahko sprehodimo, pozimi pa naredi skoraj pravljično zaveso iz kapnikov in ledenih sveč. Do zadnjih 100 metrov do vašega cilja-slapu se lahko odpravite tudi s kolesom, zadnji del poti prav do slapu in njegove prelepe zavese pa se boste morali povzpeti peš.

 

 

 

Štrekna

Štrekna

Štrekna je ena najbolje urejenih družinskih kolesarskih poti pri nas. 24-kilometrska trasa kolesarske poti po Mislinjski dolini, med Otiškim Vrhom, Slovenj Gradcem, Mislinjo in Gornjim Doličem je v celoti asfaltirana in odmaknjena od preostalega prometa.

Stran 2/2