Stran 2/4

Logarska dolina

Logarska dolina

Logarska dolina, ob kateri izvira reka Savinja, je ena najlepših ledeniških dolin v celotnih Alpah.

 

Lov na Ipavčev zaklad, Šentjur

Lov na Ipavčev zaklad, Šentjur

Preživite čudovit dan poln pustolovskih aktivnosti v Šentjurju. Raziskujte mesto in se pri tem zabavajte!

 

Lov na zaklad Rifnik, Šentjur

Lov na zaklad Rifnik, Šentjur

Družinski izlet na Rifnik in iskanje zaklada, ki ga je skrila deklica Firi je kot nalašč pustolovščina za vaše najmlajše. Spoznajte arheološko preteklost Rifnika, prepoznajte namige in rešite izzive.

Menina planina

Menina planina

Grske planote so pri nas zadnje čase zelo obiskane izletniške točke. Najbolj pa so primerne za družinske izlete. So lahko dostopne in prilagodimo lahko čas hoje. Tukaj dobimo tisti pravi stik z neokrnjeno naravo, doživimo planinsko življenje, se sprehajamo med pašniki, kjer se pasejo kravice, konji in ovce, ter uživamo v vseh lepotah. Ena izmed še ne tako obljudenih je Menina planina.

Mestni gozd Celje- drevesna hiša

Mestni gozd Celje- drevesna hiša

Pot po lepo urejenem gozdu vas bo peljala vse do hišice na drevesu, ki bo otrokom zagnala domišljijo, starši pa boste zelo verjetno premišljevali, kako kaj takega postaviti doma:)

 

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

Izlet v MiniZOO Land bo navdušil tako starše kot malčke, saj boste v zanimivih tematskih parkih spoznali več kot 100 živali ali 30 različnih živalskih vrst.

Mrzlica

Mrzlica

Planinski dom na Mrzlici stoji tik pod 1122 m visoko Mrzlico, imenovano tudi Knapovski in savinjski Triglav. Mrzlica je gora zelenega možička. Bojda je tudi votla in napolnjena z vodo. V njenih globinah živi zmaj. 

 

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina

Marsikdo se je že večkrat potikal po prelepi Logarski dolini, naj pa vam namignemo kam, na super izletniški dan. Obiščite Pravljični gozd na Razpotju, iz katerega bodo otroci odšli navdušeni ter polni domišljijeP

Repov slap-Luče

Repov slap-Luče

Družinski izleti imamo v svoji ekipi trenutno dve malo mlajši pohodnici in sicer starosti 4 in 5 let in izlet do Repovega slapu je za take male nogice kot nalašč, da z malce truda zagrizejo v hrib in so v kratkem času nagrajeni z veličastnim razgledom na prelep Repov slap. 

Ribnik Vrbje-Žalec

Ribnik Vrbje-Žalec

Ste se kdaj namenili na izlet in ugotovili, da res ni treba daleč, pa se lahko naužijete naravnih lepot. Južno od Žalca, tik ob Savinji, se nahaja zanimivo zavarovano območje, katerega osrednji del je ribnik Vrbje. Okoli ribnika Vrbje je speljana zanimiva, 3 km dolga ekološka učna pot, ki je prehodna v vseh letnih časih in naš predlog za lep družinski izlet.

Rifnik in Pravljična dežela vile Eksene

Rifnik in Pravljična dežela vile Eksene

Družinski izlet na Rifnik in čudovito preživet popoldan v Pravljični deželi vile Eksene v Šentjurju bosta v spominu ostala celi družini. Rajanje s pravljičnimi junaki, druženje z Elzo in Haidi, tekanje s Spidermanom in spust po toboganu, kjer za varnost skrbi nihče drug kot sam Batman.

 

Robanov kot, Solčava

Robanov kot, Solčava

Prijetna, lahka planinsko pot, primerna tudi za družine z majhnimi otroki, vodi po res izjemnih kotičkih Krajinskega parka Robanov kot. 

Stran 2/4