Stran 5/6

Sv. Primož nad Kamnikom

Sv. Primož nad Kamnikom

Sv. Primož nad Kamnikom leži na 826 metrih in ponuja oddih v neokrnjeni naravi. Hrib je zelo popularen v teh koncih, saj je pot prijetna in primerna tudi za naše male pohodnike.

 

Sv. Urh- Zaklanec 911

Sv. Urh- Zaklanec

Sv. Urh- Zaklanec

Nad Podolnico in Zaklancem se dviga 426 m visok dolomitski grič s cerkvijo Sv. Urha. Obstajajo domneve, da je bilo pri cerkvi prazgodovinsko naselje. Tabor na Sv.Urhu je zaščiten kulturni spomenik, vreden ogleda in odlična ideja za krajši družinski izlet.

 


 

 

Sv.Lovrenc- Polhograjska gora

Sv.Lovrenc- Polhograjska gora

Polhograjska Gora, ki jo mnogi poznajo tudi kot samo Gora ali Sveti Lovrenc je 824 m visoka vzpetina, ki se nahaja severozahodno od Polhovega Gradca.

 

 

 

 

Šmarna gora

Šmarna gora

Verjetno najbolj obljuden hrib v osrednji Sloveniji vabi, da se se prav katerikoli dan odpravite na njegov vrh in pozvonite na zvonček želja.

 


 

 

Tehniški muzej Slovenije

Tehniški muzej Slovenije

Zelo zanimiva in poučna izletniška točka, ki bo navdušila tako starše kot podmladek.  Interaktiven muzej z bogato zbirko iz različnih pomembnih gospodarskih področij.

 

 

Tematska pot ob Rupnikovi liniji- Zaplana

Tematska pot ob Rupnikovi liniji- Zaplana

 

Rupnikova linija ali Rupnikova črta je sistem utrdb, ki jih je začela graditi Kraljevina Jugoslavija na ozemlju zahodne Slovenije pred drugo svetovno vojno kot obrambo pred italijanskim napadom. Ime je dobila po jugoslovanskemu generalu slovenskega rodu Leonu Rupniku.

Toško čelo 559

Toško čelo

Toško čelo

Čelo je 590 m visok hrib nad istoimensko vasjo. Z vrha, oz. nekoliko nižje se nam odpre lep razgled na del Ljubljane in okoliškega hribovja.  

 

 

Učna pot Ob mlinščici

Učna pot Ob mlinščici

Kamniška Bistrica je zelo privlačna destinacija. Najdemo lahko precej tematskih poti, se sprehajamo ob bregu ali pa odkolesarimo kakšen daljši kos.

 

 

Vače 929

Vače

Vače

Vače veljajo za eno najbogatejših znanih prazgodovinskih najdišč v Sloveniji. V okoliških grobiščih so našli številne grobne predmete, kot so npr. posode, orožje in nakit iz starejše železne dobe.
 

 

Velika planina

Velika planina

Ena izmed priljubljenih klasik, ko govorimo o izletih, je vsekakor Velika Planina. Vedno očarajo v prostor umeščene pastirske hišice in živali, ki se prosto pasejo.

Veliki Predaselj

Veliki Predaselj

Nekaj minutni sprehod ob soteski vam že odpre čudovit razgled na strugo reke ter kristalno čisto Kamniško Bistrico. Obiščite Veliki in Mali Predaselj.

 

Z vlakcem Urbanom po Ljubljani

Z vlakcem Urbanom po Ljubljani

Hop na vlakec Urban in en krog po Ljubljani. Če si želite ogledati Ljubljano kot turist, naj vam raziskovanje prestolnice olajša zelo zanimivo prevozno sredstvo-vlakec Urban.
 

 

Stran 5/6