Stran 4/7
Po sledeh vodomca- Cerovo 619

Po sledeh vodomca- Cerovo

Po sledeh vodomca- Cerovo

Samo nekaj kilometrov jugovzhodno od Grosupljega, v neposredni bližini Županove jame, se nahaja vas Cerovo. Tukaj je izhodiščna točka za krožno pot, ki vas bo popeljala mimo številnih zanimivosti.

 

 


 

 

 

Podpeško jezero

Podpeško jezero

Ob obrobju Ljubljanskega barja najdete Podpeško jezero, v poletnih mesecih primerno tudi za kopanje. Prelepa narava le nekaj km iz prestolnice je več kot odličen razlog za družinski izlet v vseh letnih časih.
 

 

Polhograjska grmada

Polhograjska grmada

 

Grmada je 898 m visok vrh, ki se nahaja v osrčju Polhograjskih Dolomitov. Na vrhu se nahaja vpisna skrinjica z žigom ter razgledna plošča. Po novem je gor tudi klopca ljubezni za super družinske fotografije. 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park

Pravljično doživetje v prekrasnem Polhovem Gradcu, kjer rogoviležu polhu pomagamo najti nov dom. Interaktivno raziskovanje gozda in njegovih malih prebivalcev vam bo gotovo polepšalo dan.

 

 

 

Pot močvirskih škratov-Vrhnika

Pot močvirskih škratov-Vrhnika

Vabljeni v deželo močvirskih škratov. Najbolj zamočvirjena dogodivščina za vso družino!

 

 

Pot na Gonte

Pot na Gonte

Kmetijo odprtih vrat Gonte najdete na sedlu med Toščem in Grmado. Izredno priljubljena izletniška točka tudi za družinice z mlajšimi otroki. Pot je enostavna in lepo urejena, na vrhu pa vas poleg lepega razgleda čaka tudi pestra ponudba jedi ter otroška igrala.
 

 


 

 

Pot ob reki Iški, Okljuk

Pot ob reki Iški, Okljuk

Učna krožna pot, ki vas bo popeljala po skrivnostnem Ljubljanskem barju. Domov boste odnesli veliko novih informacij in pljuča, ki bodo nadihana svežega zraka.

 

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva je verjetno najbolj znana pohodna pot po Ljubljani, ki jo brez težav tudi odkolesarimo. Trasa je dolga 32.5 kilometra in je speljana po liniji bodeče žice, ki je med 2.svetovno vojno omejevala mesto.
 

 

Pravljični Šumberk

Pravljični Šumberk

Pravljični Šumberk je ena izmed 5tih tematskih poti pod okriljem Zavoda Škrateljc. Vse poti so lično urejene, zanimive, podprte s knižicami in čas tukaj mine kot bi rekel keks.

 

 

Radensko polje 691

Radensko polje

Radensko polje

Radensko polje je kraško polje na severnem robu dolenjskega krasa, južno od kraja Grosuplje. Prepoznano je tako za naravoslovno kot kulturnozgodovinsko bogato območje Slovenije; zaradi svojega ekološkega pomena je predvideno za krajinski park ter vključeno v evropski program Natura 2000.

 

 

Rakitna- Pot jamborja

Rakitna- Pot jamborja

Kam po sonček, ko je v Ljubljanski kotlini megla? Vedno lahko poizkusite z Rakitno, ki leži na nekje 800 metrih nadmorske višine.

 

 

 

Rašica je špica

Rašica je špica

Rašica je hribček sredi Ljubljane, ki pritegne zaradi svojih številnih poti, ki jih lahko prilagodimo svojim zmožnostim in kondiciji. Na vrhu se lahko povzpnemo na stolp iz katerega vidimo sosedo Šmarno goro.

 

 

Stran 4/7