Stran 3/4
Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi 172

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri Visoko-piknik v naravi

Ob reki Kokri najdete številna mesta, kjer si lahko privoščite mir in počitek ter se naužijete prelepe narave. Kot nalašč za poletni piknik v naravi. Če pa se namesto za počitek odločite za sprehod pa si oglejte opisani izlet Kokra krožna pot. 1,2 kilometra dolga sprehajalna pot ob Kokri je speljana med Hotemažami in Visokim pri Kranju in je zanimiva učna pot.


 

 

Ojstrica nad Blejskim jezerom 90  

Ojstrica nad Blejskim jezerom

Ojstrica nad Blejskim jezerom

Ojstrica in mala Osojnica sta hriba ki se dvigata nad zahodno obalo Blejskega jezera. Nagrajeni bomo z izredno lepim razgledom na Blejsko jezero, otok, grad in karavanške gore v ozadju.

Olševek gozdna učna pot 304

Olševek gozdna učna pot

Olševek gozdna učna pot

Učna pot Olševek nam bo razkrila preteklost in sedanjost bivanja in delovanja človeka na tem področju in nas še naprej spodbujala k odgovornemu ravnanju z naravnim okoljem. Zakonitosti narave bomo tu spoznavali na vsakem koraku. Vloga, ki jo ima narava na tem majhnem prostoru, je na pojasnilnih tablah obiskovalcu predstavljena na razumljiv način, v želji po kvalitetnem sobivanju in izboljšanju naravnih pogojev za ohranitev ogroženih vrst.


 

 

 

Planina Dolga njiva-Tržič

Planina Dolga njiva-Tržič

Kam na kislo mleko, masovnjek, žgančke in lep razgled v neokrnjeno naravo Planina Dolga njiva v Jelendolu v Tržiču je lahko dostopna tudi za mlajše otroke. Planšarija pa navduši tudi s številnimi domačimi živalmi, ki so za otroke prava atrakcija.

Planina Prevala 352

Planina Prevala

Planina Prevala

Planina Prevala je priljubljena izletniška točka na južnem pobočju Begunjščice. Slikovita, nezahtevna pot nas iz Ljubelja skozi Bornova tunela pripelje do planine na nadmorski višini 1311 m.

 

 

Planina Vogar

Planina Vogar

Planina Vogar nam bo ponudila enega najlepših, če ne kar zmagovalni razgled nad Bohinjem. Kje se da videti jezero v obliki srca? Točno tukaj:) 

Plavški Rovt- slapovi v Preski

Plavški Rovt- slapovi v Preski

Slapovi se nahajajo na potoku Raten, desnem pritoku Jesenice, pri vasi Plavški Rovt nad Jesenicami in spadajo med stalne, dokaj vodnate slapove.

 

Pokljuška soteska

Pokljuška soteska

Pokljuška soteska je skriti biser v bližini slavnega soseda Bleda, ki vas nikakor ne bo razočarala s svojimi naravnimi znamenitostmi.

 

Pot na grad, Škofja Loka

Pot na grad, Škofja Loka

Sprehodite se skozi starodavno mestno jedro Škofje Loke, preživite nekaj igralnih trenutkov na igrišču Zamorček in se povzpnite na škofjeloški grad, od koder je lep razgled na Loko in okolico.

 

Pot treh gradov- Škofja Loka

Pot treh gradov- Škofja Loka

Škofja Loka ima zgodovinsko pomembno lego, predvsem pa jo še danes spremlja nekakšen srednjeveški obraz. Mesto je lepo urejeno in zelo slikovito, podate pa se lahko tudi po tematski poti-Poti treh gradov.

 

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka 362

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

V Gorajtah pri Škofji Loki je v gozdičku skrita pravljična dežela, kjer v ličnih lesenih hiškah živijo pravljični junaki. V predbožičnem času dežela in njeni prebivalci oživijo.

 

 

Preddvor krožna pot

Preddvor krožna pot

Pot okoli jezera Črnava je kratka in primerna za male in velike, če pa si športnega duha pa le izberi krožno pot, ki je nekoliko daljša in te vodi skozi okoliške vasi in primerna za izlet v vseh letnih časih.

Prešernov smenj v Kranju 870

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj, ki oživi spomin na 19. stoletje in našega največjega pesnika, je ena najbolj prepoznanih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku. Na ulicah Kranja 8. februarja poteka sejem domače in umetnostne obrti.


 

 

Razgledišče Peč v Bohinju 970  

Razgledišče Peč v Bohinju

Razgledišče Peč v Bohinju

V Bohinju pohodnike pogosto pot zanese okrog prelepega jezera, a z eno dojenčico v nosilki in z drugo malčico ob strani, je obisk razglednika Peč nad Bohinjem prava (in lažja) izbira za starše. Nagrajeni boste s prelepim razgledom nad Bohinjskim jezerom in okolico.

Ribniki Češnjevek 427

Ribniki Češnjevek

Ribniki Češnjevek

Ribniki Češnjevek se nahajajo na koncu vasi Češnjevek, nedaleč od naselja Cerklje na Gorenjskem. Od Gradu Strmol so oddaljeni le nekaj minut hoje po gozdni stezi. Do Ribnikov Češnjevek je dobrih 20 minut hoje.

Ribno pri Bledu 428

Ribno pri Bledu

Ribno pri Bledu

Mi smo tokrat izbrali malo manj običajno pot na Bledu. Velikokrat jo mahnemo okoli jezera, če pa se želite izogniti množici vikend turistov, pa je krožna pot ob Savi pri Ribnem, ki leži le streljaj od Bleda odlična izletniška točka. V vseh letnih časih je ta kraj zelo zanimiv.

Rolkarska steza na Kokrici 767

Rolkarska steza na Kokrici

Rolkarska steza na Kokrici

Kokrica je naselje v Mestni občini Kranj. Kokrica leži ob istoimenskem potoku in avtocesti Ljubljana - Jesenice okoli 2 km severno od Kranja. Naselje se je razvilo ob križišču lokalnih cest proti Naklu, Golniku, Preddvoru in Predosljam. Južno od naselja je gozdnato zakraselo območje Udin boršt.

 

 

 

Skrivnost preddvorskih štorkelj

Skrivnost preddvorskih štorkelj

Pot Skrivnost preddvorskih štorkelj je zanimiva in poučna pot za otroke. No, pa tudi starši se marsikaj naučimo;) Tematska pot je speljana po gozdu Korotanca, je dolga poldrugi kilometer in vas vodi do piramid, ki so prepletene s planinskim znanjem in spretnostmi, aktivirajo vsa čutila ter ponujajo gibalne, miselne in govorne izzive. 

Slap Grmečica

Slap Grmečica

Bohinj poznamo vsi, Bled poznamo vsi....koliko pa vas ve za slap Grmečica? Nas je resnično presenetil prelep košček, ki je izredno lahko dostopen. Slovenija je dežela tisočerih slapov bi lahko rekli :)

 

 

Slap Peričnik

Slap Peričnik

Prav posebna energija vlada v bližini slapov in zato večkrat poiščemo zanimiv družinski izlet prav do teh naravnih čudes. Peričnik je poseben tudi zato, ker se pod njim lahko sprehodimo, pozimi pa naredi skoraj pravljično zaveso iz kapnikov in ledenih sveč.

 

 

Slap Šum-Besnica

Slap Šum-Besnica

Do slapu Šum, ki se nahaja na potoku Nemiljšica, nas vodi deloma strma a venomer dobro varovana pot. Slap je skrit v kotanjo oblike visokega vrča, visok je 22 metrov in naredi globok tolmun.

 

Slemenova špica 796

Slemenova špica

Slemenova špica

Slemenova špica ali Sleme je 1911 m visoka gora v Julijskih Alpah. Znana je po čudovitem razgledu, viharniških macesnih, ki trenutno rumenijo, pravljični poti med ruševjem in občasno tudi po majhnih jezercih na vrhu. Je pravi raj v kekčevi deželi, kjer lahko zares občutimo lepoto naših gora. 

Sv. Peter nad Begunjami 533

Sv. Peter nad Begunjami

Sv. Peter nad Begunjami

Na Sv. Petru je vzletišče padalcem, iz vrha pa je prelep razgled na Bled, Radovljico, Triglav  in okoliške hribe in okolico.

Šmarjetna gora nad Kranjem

Šmarjetna gora nad Kranjem

Šmarjetna gora je nizki hrib oziroma osamelec, ki se dviga nad Kranjem na desnem bregu Save, hkrati je tudi zadnji odrastek Škofjeloškega hribovja. Ima 643m nadmorske višine.


 

 

Stran 3/4